Interzicerea dreptului la o opinie – Marea Britanie aluneca inexorabil în fascism

De Julian Rose

În Marea Britanie, în această săptămână trecută, ceva foarte urât şi-a făcut prezenţa cunoscută naţiunii. Şi nu a fost Putin sau Rusia. A fost o încercare la rece, încărcată psihologic, pentru a-i linişti pe cei care doreau să-şi exprime opinia, în afară de cea deţinută de guvern.

Cei care cred in noţiunea că Vladimir Putin este responsabil pentru otrăvirea unui agent dublu rus şi fiica sa în oraşul Salisbury, Anglia, este nedovedită.

Premierul britanic, Theresa May, a declarat clar „nu există nicio alternativă la concluzia că Rusia a fost responsabilă”. Acesta a fost un ordin, nu o declaraţie de fapt. Un ordin de a pas în linie şi nu controverse instanţă.

Acesta plafonate luni de isteric anti-rusă retorică şi vilification, care, în mai multe moduri decât unul, puternic ecou George Bush şi Tony Blair tirade de 9/11/2001. Tirade în mod deliberat regizat pentru a face Saddam Hussein se potrivesc rolul de personajul negativ numărul unu din acel moment special de timp, ca titularul de necontestat de arme non-existente „de distrugere în masă.” Acum putin este dat de tratament 9/11. Un memento de refrigerare că aceasta este o repetare a unei incitare directă la război.

Dar cei care controlează cursul politic al evenimentelor pentru a-și atinge obiectivele sinistre, știu că oamenii uită. Așadar, Theresa poate, fără îndoială, să se simtă destul de sigură în proclamarea lui Putin că este noul domn Evil, și furnizorul fără îndoială al acestei versiuni speciale a unei arme de distrugere în masă.

Destul de sigur în a induce argumente că țara ar trebui să fie pregătită să se ducă la război cu acest „monstru rusesc”, tocmai pentru că un dublu agent sovietic obscur a fost otrăvit cu un produs organofosfat urât pe teritoriul britanic.

Și totuși, în mod ironic și în contrast direct cu politicienii polonezi ca Theresa May și Boris Johnson, Vladimir Putin a apărut în ultimul deceniu, fiind liderul de stat pe scena mondială. Un cap grijulos, rece și un diplomat autentic.

Însă vaporul Camerei Comunelor a închiat o furie plină de agresiuni îndreptate împotriva președintelui rus, a purtat cu el un avertisment că „Rusia Today” (RT) a fost închisă în Marea Britanie, pentru că a îndrăznit să pună întrebări mass-media britanică nu a îndrăznit să ceară.

Dumnezeu interzice ca cineva să-și ridice glasul sugerând că acesta ar putea fi un răspuns destul de sus la o ofensă nu atipică a lucrurilor care continuă în lumea obscură și umbroasă a agenților secrete. Dar cineva a făcut-o și că cineva sa întâmplat să fie liderul opoziției, Jeremy Corbin, care sa ridicat în Camera Comunelor și a contestat opinia primului ministru cu privire la faptele nefondate din spatele acestei infracțiuni și la acordarea premergătoare a vina pentru aceasta pe președintele rus.

Această provocare total sensibilă a atras un urlet de disidență de la deputații guvernamentali și chiar de la niște membri ai partidului de opoziție al lui Corbin. Nu, a fost, totuși, o „ameliorare” și numai cei slabi și proști ar considera oferirea oricărei forme de ramură de măsline domnului Evil.

Dacă toate acestea făceau parte dintr-o serie de teatru de televiziune, cel puțin ar fi putut opri setul. Dar nu a fost. Nu este. Și asta face o experiență de răcire a sângelui pentru oricine speră la o anumită formă de discuție rațională, măsurată, pentru a pune lucrurile în perspectiva lor adecvată.

Nu există asemenea calități umane expuse în acest cazan de vrăjitori de acuzație vitriolică și apeluri abia ascunse pentru sânge. Casele britanice ale Parlamentului (Palatul Westminster, cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului este locul unde se află cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: Camera Lorzilor și Camera Comunelor.).

Trimite un frison pe coloana vertebrală a tuturor ființelor umane conștiente atunci când își dau seama că ceea ce este prezentat nu este nimic mai mult sau nimic mai puțin – decât negarea dreptului la o opinie. Orice muritor care îndrăznește să pună o întrebare logică este strigat și acuzat că lucrează pentru diavol.

Pentru asta a fost sentimentul acestei ocazii. Și ilustrează în amănunțime ascensiunea omniprezentă și târâtoare a stării fasciste; în fiecare zi mai strident, mai dictatorial, mai autoritar. O sabie tot mai amenințătoare a avut loc peste cetățenii care nu au căzut. Cine a refuzat să fie sclav. O crimă din ce în ce mai sinistră și de difuzare a vitriolului războiului.

Libertatea de exprimare și libertatea de exprimare sunt elementele cheie ale unei constituții democratice. Am văzut că amândoi au fost mâncați metodic în – picurare, picurare, picurare, în ultimele două decenii. Suntem atât de aproape de întoarcerea pe scară largă a doctrinarului, dictatură totalitară pe care mulți o credeau odată că au fost înmormântați pentru bine sub molozul a două războaie mondiale.

Dar nu, nu îngropat deloc. Autorul câștigător al Premiului Nobel pentru Germania, Thomas Mann, care a reamintit la începutul anilor 1950, că ceea ce se temea în epoca post-Hitler era „poziția slabă a libertății”. Temerile sale s-au dovedit a fi oarecum corecte.

Războaie post-secundă Două societăți din Europa și America nu au reușit să recunoască și să se ocupe de simptomele acestei boli, deoarece aceasta a gravat înapoi în coridoarele puterii. Până la o nouă influență critică asupra vieții de zi cu zi.

Ar trebui să știm mai multe despre această fiară până acum. Nu am reușit să absorbi lecțiile istoriei. Am asistat la coroziunea deceniilor de libertăți civile greu de câștigat în doar câțiva ani.

Suntem monitorizați, cercetați și cercetați prin gadgeturile erei electronice, pe care le-am întâmpinat cel mai mult cu brațele deschise, ca simbol al epocii „libertății de comunicare”.

Am permis țărilor noastre să meargă la război și să distrugă alte națiuni pe cele mai subțiri sau inexistente dovezi ale „amenințării” lor la adresa statelor noastre naționale.

Ne-am întors spatele de o sută de ori, pe minciunile, corupția și criminalitatea liderilor noștri corporativi și guvernamentali. Am fost redus la observatori corecți din punct de vedere politic, deoarece copiii națiunii noastre sunt abuzați ritual și sacrificați instinctelor pervertite ale elitei politice. Și mult mai mult. Mult mai mult.

Este ca și cum toți demonii iadului au găsit brusc un loc perfect pentru a-și exprima trădarea. În și printre sălile de fabule din Westminster. Și alții vor indica cu siguranță aceleași simptome care se manifestă în diferitele lor țări de origine.

Pentru că nu este doar o criză națională, este o pandemie globală. Trebuie să fie abordată și tratată oriunde ar arăta fața hidoasă. Nu există nicio scuză pentru faptul că nu a reușit această sarcină. Nu avem de ales. Nu poate exista nici o scuză pentru alunecarea în rolul pacifist al victimei atunci când se confruntă cu acte de rău foarte real.

Nu ne putem întoarce de la sufletele noastre. Nu am venit pe această planetă să ne ascundem de adevăr.

Julian Rose este un activist internațional, pionier al agriculturii ecologice și autor. Este președintele Coaliției Internaționale pentru Protecția Țării Poloneze. Vizitați site-ul său web: www.julianrose.info și aflați despre cele două cărți Julian celebre: Schimbarea cursului pentru viață și în apărarea vieții, care poate fi achiziționat direct.

text tradus automat- sursa 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.