Inuka, primul urs polar născut la tropice, a fost eutanasiat (video)

Inuka, primul urs polar născut la tropice, a fost eutanasiat miercuri din cauza deteriorării rapide a stării sale de sănătate, a informat grădina zoologică din Singapore, unde ursul era una dintre mascote.

Inuka avea 27 de ani, o vârstă înaintată pentru un urs polar, echivalentă cu circa 70 de ani pentru un om. Devenit una dintre atracţiile majore pentru vizitatorii grădinii zoologice din arhipelagul din Asia de Sud-Est, acest urs polar se născuse la 27 decembrie 1990. În sălbăticie, urșii masculi polari trăiesc de obicei între 15 și 18 ani, a spus WRS.

Întreținerea sa de la naștere a fost susținută de Singapore Holdings Holdings (SPH). Fundația SPH, grupul de caritate al SPH, a preluat adoptarea din 2007.

În plus față de afecțiunile legate de vârstă, cum ar fi artrita și atrofia musculară generală, printre altele, Inuka a început recent să prezinte un mers mai rigid, în special în membrele posterioare, ceea ce a contribuit la apariția leziunilor la nivelul labei și a condus la infectarea degetelor de la picioare. În afară de aceasta, el a avut și o rană pe abdomenul inferior, probabil cauzată de arsuri de urină datorate incontinenței și recurente infecții ale tractului urinar, a declarat miercuri (25 aprilie), Wildlife Reserves Singapore (WRS).

Starea sa nu sa îmbunătățit semnificativ, în ciuda tratamentului intensiv, după un examen medical de sănătate preliminară de acum trei săptămâni. Potrivit afirmației, medicii veterinari din grădina zoologică și echipa sa de îngrijire au convenit să nu-l reînvie din anestezie pe motive umane și de bunăstare, în urma unei a doua examinări de sănătate de astăzi.

Dr. Cheng Wen-Haur, directorul executiv adjunct al Singapore (WRS) și ofițerul șef al științelor vieții, a declarat: „Decizia noastră de a lăsa Inuka să meargă a fost făcută cu cunoștința că problemele sale de sănătate au afectat serios bunăstarea sa”. WRS rulează grădina zoologică.

Dl Mohan Ponichamy, directorul adjunct al Zoo-ului din Singapore, a declarat: „A fost privilegiul și onoarea de a fi îngrijitorul său. Dar, oricât de dificil ar fi, nu ar fi fost corect să-i prelungească suferința”.

Inuka a fost progenitura unui urs din Canada, Nanook, capturat în sălbăticie, şi a unei ursoaice, Sheeba, provenind dintr-o grădina zoologică din Germania.

Moartea sa marchează sfârşitul unei ere la grădina zoologică din Singapore, ai cărei responsabili susţin că nu vor mai găzdui alţi urşi polari.

Urşii polari trăiesc în zonele cu climă rece, cum ar fi Groenlanda, Canada sau Rusia, spre deosebire de Singapore, un arhipelag aproape de Ecuator, unde cele mai scăzute temperaturi coboară rareori sub 25 de grade Celsius.

Comentarii

Leave a Reply