Israelul ar trebui să se pregătească pentru lansarea celui de-al patrulea vaccin

Salman Zarka: Israelul ar trebui să se pregătească pentru lansarea celui de-al patrulea vaccin

Dr. Salman Zarka a spus ca Israelul ar trebui să înceapă pregătirea pentru a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului, fără a preciza când este posibil să se întâmple acest lucru.

Israel: Certificatl de vaccinare va expira la șase luni.

„Având în vedere că virusul este aici și este aici pentru a rămâne, trebuie să ne pregătim și pentru al patrulea jab”, a declarat dr. Salman Zarka pentru radioul local.
Următoarea lovitură de rapel trebuie modificată pentru a oferi o protecție mai bună împotriva noilor variante ale coronavirusului, cum ar fi tulpina delta extrem de transmisibilă .

„Aceasta este viața noastră de acum înainte, în valuri”, a spus Zarka.

Israelul, lider mondial în vaccinarea împotriva virusului, se luptă totuși să conțină al patrulea val de morbiditate din țară, condus de varianta delta.

Până în prezent, peste 6.000.000 de israelieni, marea majoritate a populației statului, au primit cel puțin o lovitură din vaccinul Pfizer, în timp ce peste 5.500.000 au primit două.

Peste 2.500.000 au primit deja al treilea jab .

Zarka a făcut comentarii similare într-un interviu acordat The Times of Israel luna trecută.

„Se pare că, dacă învățăm lecțiile din al patrulea val, trebuie să luăm în considerare [posibilitatea unor valuri ulterioare] cu noile variante, cum ar fi cea nouă din America de Sud”, a spus el la acea vreme.

„Și gândindu-ne la acest lucru și la diminuarea vaccinurilor și a anticorpilor, se pare că la fiecare câteva luni – ar putea fi o dată pe an sau cinci sau șase luni – vom avea nevoie de o altă lovitură.”

Ministerul Sănătății a anunțat săptămâna trecută, de asemenea, că sistemul „Green Pass” – un document care permite intrarea în anumite adunări și locuri publice pentru cei care sunt vaccinați sau s-au recuperat de la coronavirus – va expira la șase luni după ce titularul a primit a doua sau a treia doză, sugerând că a patra doză poate fi administrată în șase luni.

Surse
https://www.timesofisrael.com/virus-czar-calls-to-begin-readying-for-eventual-4th-vaccine-dose/
https://www.i24news.tv/en/news/coronavirus/1630776202-israel-should-begin-preparing-for-rollout-of-4th-vaccine-dose-pandemic-czar-says

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.