John Stossel reclamă Facebook pentru defăimare în legătură cu verificarea faptelor

Stossel acuză Facebook de defăimare pentru o verificare a faptelor atașată la o postare despre schimbările climatice

Jurnalistul veteran John Stossel a dat în judecată Facebook miercuri pentru o verificare a faptelor care a fost adăugată la o postare pe care a făcut-o despre incendiile forestiere din 2020 din California.

„Acest caz prezintă o întrebare simplă: Facebook și vânzătorii săi defăimează un utilizator care postează conținut exact de fapt, atunci când anunță public că conținutul nu a reușit o„ verificare a faptelor ”și este„ parțial fals ”și atribuind utilizatorului un afirmație falsă că nu a făcut niciodată? Răspunsul, desigur, este da ”, spune plângerea, depusă la o instanță federală din California.

Reprezentanții pentru Facebook nu au returnat imediat o cerere de comentarii cu privire la proces.

Procesul subliniază ce s-a întâmplat: Stossel a publicat un videoclip pe Facebook numit „Incendii alimentate de guvern”. El a căutat să preia „rapoarte mass-media senzaționale despre așa-numita„ apocalipsă climatică ”și a explorat o ipoteză științifică … că, deși schimbările climatice contribuie fără îndoială la incendii de pădure, nu a fost cauza principală a incendiilor din 2020 din California”. În schimb, potrivit postului său, gestionarea pădurilor a fost parțial de vină.

Facebook a etichetat videoclipul după o verificare a faptelor, adăugând o notă care spunea „Context lipsă. Verificatorii independenți spun că aceste informații ar putea induce în eroare oamenii. ” Facebook a clasificat postarea drept „înșelătoare”.

„Lui Stossel nu i s-a oferit nicio cale semnificativă pentru a contesta aceste decizii unilaterale cu privire la adevărul jurnalismului său. Între timp, spectatorul său a scăzut atât din cauza cenzurii Facebook, cât și a prejudiciului reputațional cauzat de etichetele false ”, spune procesul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.