Judecător CCR acuză presiuni de la Cotroceni, Petre Lăzăroiu: S-a vrut crearea unui conflict legat de mandatul meu, ca să pună la îndoială decizia CCR

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, acuză presiuni din partea Palatului Cotroceni, spunând că a avut o discuţie cu un consilier prezidenţial, care i-a vorbit despre mandatul de revocare a sa din funcţie. UPDATE: Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a afirmat, pentru MEDIAFAX că, prin discuţia cu consilierul prezidenţial despre revocarea sa din funcţie, este posibil să se fi dorit crearea unui conflict asupra mandatului său, ca să pună la îndoială decizia CCR care îl obligă pe Iohannis să o revoce pe şefa DNA.

„Probabil că s-a dorit să fiu avertizat. Probabil de aceasta s-a sugerat. Ai grijă, dar nu ştiu de ce să am grijă, deoarece eu nu am ce să-mi reproşez? Probabil s-a vrut să se creeze un conflict în legătură cu mandatul meu, ca să pună sub semnul îndoielii decizia noastră, că altfel eu nu îmi explic. (…) În mod cert există această preocupare la Cotroceni, pentru că altfel doamna Simina Tănăsescu nu m-ar fi abordat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, judecătorul Curţii Constituţionale a României, Petre Lăzăroiu.

Chestionat de MEDIAFAX dacă a întrebat-o pe consilierul prezidenţial, Simina Tănăsescu, în ce calitate l-a chemat pentru aceste discuţii, Petre Lăzăroiu a răspuns: Nu. Eu am luat-o ca pe o chestiune absolut colegială, privată. De aceea am spus că nu ştiu dacă a acţionat în nume propriu sau din partea domnului preşedinte”.

Magistratul Curţii Constituţionale a adăugat că a vorbit şi cu ceilalţi colegi ai săi de la CCR şi că au avut o reacţie de stupoare când au aflat despre conţinutul discuţiei cu consilierul prezidenţial.

„De stupoare. Nu, nu suntem îngrijoraţi că noi ştim ce avem de făcut, dar efectiv este o stupoare, pentru că nici nu se poate gândi aşa ceva, nu mai vorbim să se pună în practică. Aşa ceva e de domeniul fantasticului, de domeniul science-fiction-ului”, a completat Lăzăroiu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă se aşteaptă din partea preşedintelui Klaus Iohannis să emită un decret pentru revocarea sa din funcţie, Petre Lăzăroiu a replicat: „Să facă. Îl aştept cu plăcere.”

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, acuză presiuni din partea Palatului Cotroceni, spunând că a avut o discuţie cu un consilier prezidenţial, care i-a vorbit despre mandatul de revocare a sa din funcţie. Acesta a relalat că, în cadrul unei întâlniri cu Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial, aceasta i-a spus că se doreşte revocarea sa.

„Nu ştiu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele preşedintelui, dar, după felul în care am fost anunţat, după felul în care s-a purtat discuţia, cred că se intenţionează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, preşedintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret”, a declarat Petre Lăzăroiu, pentru DCnews.

La scurt timp, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuţia a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susţine că nu este implicată sub nicio formă Administraţia Prezidenţială.

Petre Lăzăroiu a confirmat, pentru MEDIAFAX, discuţia cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, ce a avut loc în cursul zilei de joi. Judecătorul CCR a afirmat că discuţia a avut loc la solicitarea consilierului prezidenţial.

„Nu m-a chemat la Cotroceni, că nici nu m-aş fi dus, ci că am avut o întâlnire cu dânsa. E adevărat că dânsa a dorit să discute cu mine şi nu eu am căutat-o”, a spus Petre Lăzăroiu.

mai multe pe: mediafax.ro

Comentarii

Leave a Reply