Kaspersky dă în judecată SUA pentru interzicerea utilizării antivirusului de către agenţiile federale

Compania rusă de securitate software Kaspersky Lab a intentat un proces împotriva administrației Trump prin interzicerea produselor anti-virus.

Este ultima miscare a companiei de a respinge acuzatiile ca este vulnerabila la influenta Kremlinului.

Kaspersky afirmă că Statele Unite l-au lipsit de drepturile procesuale prin interzicerea software-ului său de la agențiile guvernamentale.

Compania a refuzat în mod repetat legături cu orice guvern și spune că nu va urmări niciodată spionaj cibernetic.

Fondatorul companiei, Eugene Kaspersky, a declarat într-un tweet luni: „Noi ne asigurăm drepturile luând acest lucru la instanțele judecătorești”.

În septembrie, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a declarat agențiilor guvernamentale americane că vor elimina Kaspersky Lab din rețelele lor de calculatoare în 90 de zile.

Comanda a venit pe fondul îngrijorării din partea SUA că software-ul Kaspersky ar putea ajuta spionajul rusesc și ar putea amenința securitatea națională.

Interdicția a fost adoptată săptămâna trecută când președintele Donald Trump a semnat o lege care interzicea utilizarea Kaspersky Lab de către agenții civile și militare.

Într-o scrisoare deschisă către Departamentul pentru Securitate Internă, publicată luni, dl Kaspersky a criticat DHS.

El a spus că „a afectat reputația și operațiunile comerciale ale Kaspersky Lab fără nici o dovadă de contravenție a companiei”.

Procesul afirmă că guvernul sa bazat în mare parte pe rapoartele de știri necuprinse în presă ca probe în revizuirea software-ului Kaspersky. Acesta solicită instanței să răstoarne interdicția și, de asemenea, să declare că produsele companiei rusești nu reprezintă o amenințare la adresa securității calculatoarelor guvernamentale americane.

În octombrie, Kaspersky a oferit să trimită autorităților independente codurile sursă pentru software-ul său, astfel încât să le poată inspecta.

Oficialii americani au declarat că acest pas, bine văzut, nu ar fi suficient.

La începutul acestei luni, corespondentul BBC pentru securitate, Gordon Corera, a dezvăluit că guvernul britanic a emis un nou avertisment cu privire la riscurile legate de securitatea utilizării software-ului rus anti-virus.

El a declarat că Centrul Național de Securitate Cyber ​​Security din Marea Britanie trebuie să scrie tuturor departamentelor guvernamentale avertizând împotriva utilizării produselor pentru sisteme legate de securitatea națională.

Procesul Kaspersky a fost depus la Tribunalul Districtual din Districtul Columbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.