La 23 aprilie 2002 avea loc la Iași tragedia din Maxx Space

La 23 aprilie 2002 avea loc la Iași o tragedie similară celei de la Colectiv. Într-o așa zisă discotecă numită Maxx Space, în cadrul concursului “Liceul anului 2002”, patru elevi de liceu au suferit arsuri în urma unui accident stupid: o demonstrație de aptitudini, mai exact de karate, în mijlocul unui cerc de foc improvizat din tăvițe cu alcool s-a sfârșit tragic pentru câțiva elevi la Iași, după ce sticla din mâna unuia dintre tineri a explodat.

Patru elevi au suferit anumite arsuri, o fată a murit, iar una a rămas cu grave răni pe corp, necesitând multiple operații foarte costisitoare de refacere, fiind foarte aproape să-și piardă o mână, pe care doctorii voiau inițial să i-o amputeze pentru a-i putea salva viața.

E vorba de firma La Rocca, a deputatului PNL Relu Fenechiu, care era proprietara discotecii, si de firma Romnet, a consilierului local PNL de atunci Florin Hozoc, organizatoare a evenimentului in parteneriat cu ISJ. „In mod clar am sustinut ca cele doua firme care au organizat concursul au fost vinovate de producerea tragediei. Ei au incasat profitul, insa nu au patit nimic”, a declarat Neculai Volovat, avocatul Luminitei Agachi. Sentinta nu este definitiva, atit acuzarea, cit si apararea anuntind ca nu sint multumite cu hotarirea Judecatoriei Iasi si ca vor face apel.

Elevul care a pus alcool in tavite Ciprian Agachi – 1 an cu suspendare. Elevul care urma sa evolueze cu flacarile Stefan Timofte – 1 an cu suspendare. Profesoara cu organizarea, Lacramioara Agachi – 2 ani cu suspendare. Directorul de atunci, Laurentiu Ipate – 2 ani cu suspendare. Directoarea adjuncta de atunci, Ortansa Claudia Manciu – achitare. Acestia sint vinovatii gasiti de magistratii Judecatoriei Iasi de producerea tragediei din 2002 petrecuta la discoteca Maxx Space. Cumplitul accident a avut loc pe 23 aprilie 2002, in timpul concursului „Liceul Anului”, la care au participat elevii fostului Grup Scolar Energetic si cei de la Grupul Scolar „Gheorghe Asachi”. La proba de aptitudini, elevii de la „Energetic” au facut un cerc de foc folosind niste tavite cu alcool tehnic. Insa, o sticla cu alcool a explodat, iar patru elevi au suferit arsuri de gradul I, II III si IV. Dupa ce procurorii au finalizat dosarul, au fost trimisi in judecata doi elevi si trei profesori. Dupa aproape patru ani de judecata, patru dintre cei acuzati au fost condamnati. Astfel, elevul Ciprian Agachi a primit 1 an de inchisoare pentru ucidere din culpa si un total de 5 luni pentru vatamare corporala si vatamare corporala grava. „Daca sentinta este data pe probele de la dosar, ea este buna. Insa daunele acordate sint extrem de mari. De aceea vom declara apel”, a declarat Doina Razusi, avocata lui Ciprian Agachi. De altfel, avocata acestuia a fost singura care a cerut la ultimul termen ca cel pe care-l apara sa primeasca inchisoare cu suspendare.

Comentarii

Leave a Reply