Legea vânătorii a fost adoptată de Parlament. Ursul rămâne protejat

Parlamentul a adoptat miercuri, cu 252 de voturi pentru și 9 abțineri, Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic care prevede, între altele, acordarea de despăgubiri victimelor atacurilor urşilor şi mistreţilor. De asemenea, deputații au eliminat din Legea vânătorii prevederea, adoptată de Senat în luna septembrie, care permitea vânătoarea de urși pentru cinci ani, scrie green-report.ro

Proiectul prevede modificarea noţiunii de “vânătoare” şi “vânător”, instituirea în sarcina administratorului faunei cinegetice a obligaţiei de a stabili modelul-cadru al acordului de colaborare între gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale.

Administratorul de drum va plăti daune pe porțiunea pe care s-au produs accidente din cauza animalelor sălbatice, dacă nu a montat indicatoare, iar primăria din acea zonă trebuie să plătească daune și despăgubiri personelor ce au avut de suferit din cauza atacurilor unor animale salbatice.

De asemenea, nu va fi infracţiune vânătoarea de urgenţă care foloseşte luminile farurilor sau dispozitivelor luminoase, în situaţiile în care se recoltează exemplare de mistreţ pentru prevenirea pagubelor sau pentru combaterea pestei porcine.

sursa: green-report.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.