Localnicii din Hawaii, avertizaţi să se pregătească pentru un eventual ATAC NUCLEAR nord-coreean

Localnicii insulei Hawaii, al 50-lea stat american, aflat în Oceanul Pacific, au fost sfătuiţi să se pregătească pentru un eventual atac nuclear, în urma escaladării tensiunilor cu statul nord-coreean

 „Ameninţare de rachetă balistică în Hawaii. Puneţi-vă imediat la adăpost. Acesta nu este un exerciţiu”, acesta este mesajul primit de locuitorii din Hawaii, SUA, pe telefoanele mobile, de la autorități. După circa 40 de minute, autorităţile au anunţat că a fost vorba de o alarmă falsă, dar sentimentul de panică a rămas.

Comandamentul militar american a transmis că a fost o eroare umană. 

S-a produs o eroare şi a fost emisă o alarmă falsă către telefoanele mobile, televiziuni şi radio. A fost o procedură la schimbarea de tură, când trebuie să se asigure că sistemul funcţionează. Un angajat a apăsat butonul greşit. Este un fapt nefericit şi regretabil. Vom căuta să vedem cum putem să îmbunătăţim procedurile pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple”, a declarat a declarat David Ige, guvernatorul din Hawaii.

Localnicii insulelor din Pacific nu îşi permit însă să se joace cu aşa ceva. Coreea de Nord s-a lăudat de multe ori că rachetele ei le pot lovi oricând. 

Oamenii simpli, dar și persoanele mai cunoscute care se aflau în Hawaii, au reacționat fiecare cum a putut. Unii au încercat să ia legătura cu familia și prietenii, alții au început să se pună la adăpost și apoi au început să ia cu asalt rețele de socializare ca să afle ce se întîmplă.

Sunt în Hawaii și acum 45 de minute urma să mor din cauza unei rachete balistice și acum fac clătite. Viața e ciudată”, a spus muzicianul Darcy Hanneman, potrivit BBC.

DIGI24

Comentarii

Leave a Reply