Lovitură cruntă pentru DNA! Unul dintre cei mai cunoscuți primari din România a fost achitat de către judecători.

George Scripcaru, primarul orașului Brașov, a fost achitat, luni, prin decizia Tribunalului Brașov, într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupție. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile de la comunicarea acesteia. 

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe George Scripcaru pentru abuz în serviciu. Edilul Brașovului a fost acuzat că l-a determinat pe directorul general al unei societăți din subordine să cumpere patru mașini care ulterior au fost puse la dispoziția Primăriei Brașov.

„(…) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (…) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit, (…) lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC RATBV SA Braşov împotriva inculpatului Scripcaru George”, se arată în soluţia publicată pe portalul instanţei. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.