Magazinul Google Play este inundat cu aplicații false de swap cryptocurrency

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Magazinul Google Play apare cu aplicații false de swap de criptocurrency, anunta The Next Web. Pentru a capta Bitcoins, aceste aplicații false nu ezită să copieze cele mai populare aplicații, cum ar fi MyEtherWallet. Potrivit mai multor cercetători în domeniul securității informatice, fenomenul afectează, într-o măsură mai mică, și App Store-ul!

La sfârșitul anului 2017, prețul Bitcoin, mama criptocurităților, a crescut cu 20 000 de euro. Intrigat de această creștere efemeră și fenomenală, mulți oameni au decis să investească. Pentru a converti monedele tradiționale în Bitcoin, Ether sau Litecoin , s-au transformat în mod natural în aplicații Android din Magazin Google Play. De asemenea, vă oferim un top 10 din cele mai bune aplicații Android pentru a plăti și a investi în Bitcoin .

Aplicațiile criptocurrency rău intenționate în Magazinul Google Play!

Aplicațiile de criptare a bancnotelor, achiziționarea și vânzarea de investiții au devenit rapid cele mai populare din Magazinul Google Play. „Utilizatorii folosesc din ce în ce mai multe aplicații pentru a-și administra conturile bancare și investițiile”, a declarat Lexi Sydow, analist marketing la App Annie.

Succesul aplicațiilor criptocurrency precum MyEtherWallet a atras rapid atenția hackerilor.

Potrivit cercetătorului pentru securitatea informatică, Lukas Stafanko, în Magazinul Google Play sunt multe aplicații criptocurrency rău intenționate. Profitând de notorietatea aplicației originale, clonele reușesc să înflorească neîncrederea utilizatorilor. Odată instalate pe smartphone-ul dvs. Android, aceste aplicații vă vor fura acreditările și vă vor profita de Bitcoin, Ether, Litecoin și altele.

Potrivit cercetătorilor, a fost nevoie de echipe de securitate Google până la 4 zile pentru a identifica și a elimina o copie a MyEtherWallet din Magazinul Play în ianuarie anul trecut. În acest timp, copia rău intenționată ar fi fost descărcată de până la 500 de ori.

Potrivit unui raport al firmei de securitate RiskIQ, în Magazinul Google Play sunt încă disponibile 272 de aplicații neglijate  de specialiști.

App Store nu este lăsat în urmă: la sfârșitul lunii decembrie, o copie frauduloasă a MyEtherWallet a devenit cea de-a treia aplicație cea mai descărcată din categoria de finanțare. Potrivit colegilor noștri de la TechCrunch, 3000 de utilizatori iOS au instalat aplicația înainte ca Apple să reacționeze!

Apărările de securitate ale Magazinului Google Play pariază în mod regulat programe malware și alte aplicații frauduloase.

Recent, malware-ul Android Andr / HiddnAd-AJ a fost descărcat de mai mult de 500.000 de ori în Magazin Google Play . Dacă doriți să vă protejați de hackeri și malware, vă vom arăta cum să identificați aplicații false în Magazin Google Play și în App Store.


Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 4 =