Mai multi poliţişti filmaţi în timp ce reuşesc cu greu să imobilizeze un minor de 16 ani

Mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost filmaţi în timp ce interveneau pentru aplanarea unui conflict izbucnit în localitatea Pogoneşti, cu ocazia zilelor satului.

În imagini se observă cum agenţii de poliţie încearcă să imobilizeze un adolescent, care ar fi provocat un scandal. Băiatul în vârstă de 16 ani reuşeşte să iasă din autospeciala Poliţiei, iar cinci poliţişti fac cu greu faţa rudelor care încearcă să oprească intervenţia. La scenele violente au asistat şi copii mici care se aud în înregistrare plângând şi ţipând. În timpul intervenţiei poliţiştilor, la un moment dat, apare şi primarul comunei, cu eşarfa tricoloră, care încearcă să liniştească spiritele.

În cele din urmă, minorul de 16 ani a fost încătuşat şi condus la postul de poliţie, unde a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice. Incidentul s-a petrecut duminică la sărbătoarea satului Pogoneşti.

Băiatul de 16 ani se afla la o masă cu un grup de tineri, unde consumau bere şi mici. La un moment dat, prietenii i-au cerut să mai facă un rând de cinste, moment în care discuţiile au degenerat. Observând conflictul, poliţiştii au încercat să aplaneze conflictul pe loc, însă nu au reuşit. Până atunci nimeni nu a obervat că minorii cumpără şi consumă alcool fără nicio restricţie.

Părinţii acuză poliţiştii de purtare abuzivă, afirmând că l-ar fi lovit pe minor, având arcada spartă. Martor la ambuscadă, primarul comunei Pogoneşti afirmă de fapt minorul în timp ce s-ar fi smucit din mâinile poliţiştilor ar fi ajuns cu capul în gard. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au anunţat că la nivelul instituţiei, de îndată ce imaginile au apărut în spaţiul public, au fost demarate verificări prin intermediul compartimentului Control Intern.

Citeste mai mult: adev.ro/p956va

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.