MANCHESTER Băiat român, snopit în bătaie de mai mulți colegi de școală britanici

Un grav incident cu tentă rasistă a avut loc joi în Manchester. Cătălin, un elev român de 15 ani a fost bătut cu pumnii și picioarele și lăsat într-o baltă de sânge de către mai mulți colegi, în timp pleca de la școală. Copilul se află în stare de șoc. Nici el nici sora acestuia, în vârstă de zece ani, nu vor să mai meargă la școală de frică. Polițiștii britanici  nu au făcut nimic până acum pentru a identifica agresorii, desi au trecut patru zile de la incident. Părinții băiatului au mers la școală pentru a face public incidentul și au fost bruscați și alungați de directoarea școlii!

Tatăl copilului, Cătălin Pasăre ne-a povestit cum s-a întâmplat incidentul. ”Totul a început de la sala de mese. Băiatul meu se afla la masă cu alți colegi și fără să facă sau să spună nimic a fost stropit cu lapte de niște băieți din spatele lui. Se pare că aceștia aveau un conflict cu un băiat de la aceeași masa cu fiul meu. În plus, aceștia l-au amenințat că îl vor aștepta după ore. Asta s-a și întâmplat. A fost așteptat într-un parc de șapte băieți englezi. Unul dintre ei l-a bătut pe umăr și i-a zis hai să ne batem. Băiatul meu a spus că nu vrea să se bată. În acel moment a fost lovit cu pumnul în față și imediat toți au tăbărât pe el cu pumnii și picioarele. L-au lăsat întins pe jos într-o baltă de sânge. Salvarea lui a fost că o doamnă a văzut ce se întâmplă și a intervenit. Bătăușii au fugit iar doamna a a sunat la Poliție”, ne-a declarat tatăl.

 

Bătut pentru că era englez

Incidentul ar putea fi trecut ca la o bătaie între adolescenți dacă n-ar fi contextul în care acesta s-a produs. Cătalin Pasăre ne-a spus că băiatul său a fost bătut doar pentru că este român. ”Când a fost stropit cu lapte la sala de mese, băiatul meu i-a întrebat  de ce fac asta. Atunci un alt coleg, portughez sau spaniol, i-a zis să nu-i bage în seamă deoarece sunt agresivi cu străinii și a mai spus că și el a fost bătut de aceiași băieți cu ceva timp în urmă, în vacanță, din cauză că nu suportă străinii”, a declarat tatăl.

 

Băiatul și întreaga familie, în stare de șoc

În urma loviturilor primite, copilul a rămas cu dureri de cap, probelme cu vederea și stări de amețeală. Acesta a fost programat pentru o operație la nas, dar mai grav este faptul că psihicul acestuia este la pământ. ”Nu poate dormi, nu poate sta culcat pe spate, are coșmaruri și nici nu vrea să mai audă de nicio școală sau să mai iasă din casă. În aceeași stare se află și fiica mea în vârstă de zece ani. Soția mea este însărcinată și a trait un șoc atunci când l-a văzut pe Cătălin plin de sânge peste tot. A avut contracții mari și a fost la un pas să piardă sarcina”, ne-a spus Cătălin Pasăre.

 

Bruscați de directoare și alungați de la școală

Văzând că poliția nu mișcă un deget, tatăl a conceput un pliant cu un scurt text și fotografii cu băiatul bătut și a mers să-l împartă părinților la ieșirea de la ore.  Furioasă de ceea ce se întmplă directoarea școlii a intervenit. ”Doamna directoare a iețit afară și a strigat la noi să plecăm. Apoi s-a dus la soția mea, a bruscat-o și i-a luat pliantele din mână. Noi doar am vrut să atenționăm și alți părinți să fie atenți pentru că e clar că în acea școală se află o gașcă de bătăuși și nimeni nu face nimic pentru a-i opri”, ne-a declarat Cătălin.

Comentarii

Leave a Reply