Manifestanții s-au adunat la Berlin, Munchen, Stuttgart și alte orașe germane pentru a blama restricțiile provocate de coronavirus impuse de guvern.

Peste 3.000 de persoane s-au adunat s-au adunat sâmbătă la Munchen și alte mii s-au adunat la Stuttgart și în toată Germania pentru a cere ridicarea restricțiilor ordonate de autoritățile germane. Mulți dintre protestatari au sfidat liniile directoare care cer un număr limitat de participanți și menținerea distanțării sociale în timpul acestor evenimente.

Protestatarii acuză politicienii și lucrătorii medicali că au răspândit panica și că au încălcat drepturile populației cu închiderea prelungită. Unele dintre mitinguri au inclus activiști anti-vaccinare.

La Munchen, poliția a folosit difuzoare pentru a îndemna protestatarii să reducă la minimum riscul de infecție. În timp ce participanții nu au reușit să respecte instrucțiunile, poliția a decis să nu împrăștie adunarea „pe motive de proporționalitate”, deoarece participanții nu erau violenți. Cu toate acestea, autoritățile au împrăștiat o demonstrație separată de dreapta care a adunat în jur de 25 de persoane în același oraș, potrivit emisiunii publice germane ARD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.