Marea spovedanie a brokerului fugar

Într-o țară condusă de hoți, singurul păcat capital e prostia supușilor.

În Drept, cineva e vinovat doar dacă încalcă drepturile altuia. În Etică, el este vinovat doar dacă se gândește să facă asta“, spunea Immanuel Kant.

Dacă ne-am gândi de fiecare dată când întreprindem ceva dacă nu cumva încălcăm drepturile celorlalți, sigur am comite mai puține păcate morale și sigur nu am favoriza nașterea și înmulțirea monștrilor corupției. Spovedindu-mă, voi încerca să mă gândesc la drepturile tuturor, atât ale călăilor, cât și ale victimelor.

„O spovedanie e o marturisire. Un act de curaj si in acelasi timp o usurare. Nu m-am spovedit niciodata, nici unui preot, nici iubitei, nici macar propriului meu copil. O voi face acum, public. Nu ma astept sa fiu crezut si cu atat mai putin sa fiu iertat.

Cum cel mai important lucru pe care l-am trait este chiar scrierea acestei carti, am agatat pe firul genezei Marii Spovedanii tot ceea ce mi s-a parut mai relevant pentru a descrie Sistemul, papusarii lui si cauzele care au dus la instaurarea sa. Nu am uitat nimic din ceea ce am facut si vreau ca macar generatiile viitoare sa invete ceva din experienta mea.“ – Cristian Sima

elefant.ro%20

Comentarii

Leave a Reply