Mărturie a unui medic stomatolog

Luarea temperaturii este un act medical, nu poate fi impus și nu poate fi exercitat de oricine

Mărturie a unui medic stomatolog! Pentru cei care găsesc absolut normale măsurile abuzive adoptate cu nonșalanță și așteaptă să le pice para mălăiață asemeni lui Nătăfleață!

“Nu am crezut că o să ajung vreodată să-mi ia temperatura un lucrător comercial sau un bodyguard pe casa scării sau o secretară!

Și să-mi fie condiționată intrarea într-o instituție în funcție de cum m-a măsurat un aparat manipulat de o persoană care nu are nici un fel de pregătire medicală! Ce e nebunia asta?! În curând, bodyguardul o să ne pună și diagnostic! Să stabilească dacă suntem bolnavi sau nu!

Și ce credem că demonstrăm prin asta?! Temperatura crescută a corpului poate avea multe cauze, probabil că le știți fiindcă se tot discută despre aceste lucruri!

Cum ar fi ca femeile să se disculpe și să-i explice bodyguardului cu termometrul în mână că ele sunt la ovulație? De față cu încă 2-3 gură-cască, care asistă curioși, bucuroși că au descoperit o “infractoare” care vrea să intre în clădire încălcând regulile!

Unde este GDPR aici?!

Una dintre clinicile noastre stomatologice se află într-o clădire de birouri. Mulți pacienți vin în urgență cu Infecții și edem (umflatură) și, adeseori, febră! Dacă nenea bodyguard de la recepția clădirii le măsoară temperatura și este peste 37 grade, ce face? Sună la DSP?! În timp ce oamenii suferă și au nevoie de tratament stomatologic de urgență, noi nu-i lăsăm să intre la dentist, ci îi trimitem să facă testul covid? Pe bune?!

În clinicile noastre, înainte de orice tratament sau consultație aplicate pacientului, cerem acordul SCRIS al acestuia, cu tot cu semnătură. Avem implementate proceduri GDPR prin care accesul este restricționat la datele personale ale pacientului, la situația lui medicală, etc.

Și așa este normal să fie! Doar personalul medical ne poate consulta și verifica diverși parametri, cum ar fi tensiunea arterială, temperatura, etc. Și cu acordul nostru, bineînțeles!

Iar la datele respective, NU ARE ACCES ORICINE!

Ori, acum, orice lucrător comercial ne poate verifica medical, în văzul tuturor, notând pe o foaie volantă, pe care o poate citi oricine, temperatura corpului nostru!

Iar dacă această temperatură depășește 37 de grade, urmează un moment jenant, în care suntem priviți ca infractori, ne este interzisă intrarea în instituția respectivă, iar cei din jur ne pot privi cu teamă, ca pe un potențial pericol pentru sănătatea lor. Iar noi poate avem doar o infecție la măsea.

Ajungem să ne temem și să ne fie rușine de temperatura propriului corp, pentru că se pot crea situații jenante nejustificate.”

Sursa: Facebook

Comentarii

Leave a Reply