Melcii

Melcii sunt un element foarte important, o veriga uneori indispensabila in ecosistemul acvariului. Pe langa aspectul interesant (mai ales melcii galbeni, mari ) melcii contribuie si la sanatatea bazinului.

Ei intervin in lantul trofic, consumand resturi de hrana (fulgi, mancare neconsumata de pesti) dar mai ales alge. Melcii sunt un mijloc de combatere a algelor foarte eficient. Trebuie spus ca uneori acvaristii isi doresc sa scape de melci, mai ales ca acestia par ca le invadeaza bazinul. Unii melci (in special melcii indigeni) consuma si plante sau mai exact pot consuma anumite plante.
Melcii de acvariu nu consuma plante. Asta si datorita partii cu care razuie care este mult mai moale decat la alti melci, fapt ce nu le permite consumul plantelor. Nu trebuie uitat nici rolul deosebit al melcilor de substrat. Acestia traiesc in nisip, se hranesc cu resturi care se acumuleaza acolo grabind descompunerea acestora in substante simple. In plus ei intretin un sol afanat, permitand o circulatie buna a apei in substrat.

Leave a Reply