Milioane de oameni nu au putut să-și cumpere bilete de avion, din cauza noului sistem de credite sociale

Milioane de cetățeni chinezi au avut interdictie să cumpere bilete din cauza noul sistem de credite sociale, potrivit unui document obținut de la Centrul Național de Informare a Creditelor Publice.

Documentul detaliază modul în care în 2018 au fost blocate 17,5 milioane de bilete de avion și 5,5 milioane de bilete de tren, deoarece cetățenii care încearcă să le cumpere erau pe lista neagră a guvernului pentru infracțiunile de credit social.

Rapoartele Zerohedge.com: Partidul Comunist din China (CPC) spune că sistemul de credite sociale este o componentă esențială a sistemului economic de piață socialist și a sistemului de guvernanță socială. Scopul său este de a încuraja un comportament demn de încredere printr-un amestec de sancțiuni și recompense pentru cetățeni de a îmbunătăți o societate în schimbare rapidă după trei decenii de reforme economice. Abaterile sunt diverse de la  incapacitatea de a plăti impozite sau amenzi, traversare prin loc nepermis, fumatul in locuri nepermise, furtul de produse sau consumul de droguri. Sancțiunile includ restricții privind călătoriile, afacerile, obținerea de împrumuturi sau accesul la educație. Companiile pot pierde accesul la împrumuturi bancare cu dobândă redusă sau pot fi scoase din contracte guvernamentale.

Un slogan guvernamental privind schema spune: „Odată ce pierzi încrederea, te vei confrunta cu restricții peste tot”.

Sistemul de control social face parte din eforturile regimului comunist al președintelui Xi Jinping de a folosi camerele de inteligență artificială și de supraveghere pentru a controla mai mult de un miliard de oameni.

Pentru realizarea proiectul se vor folosi peste 200 de milioane de camere de supraveghere conectate la un sistem de recunoaștere facială și interconectate cu documentele financiare, medicale și legale.

sursa: newspunch.com

 

 

Comentarii

Leave a Reply