Miting PSD-ALDE în Piaţa Victoriei: Doi politicieni de cariera, cu afaceri de milioane cu statul, invita la proteste impotriva statului paralel…

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Am trăit să o vedem şi pe asta. Doi politicieni de carieră cu averi de zeci de milioane de euro care au făcut afaceri pe spatele statului de la Revoluţie încoace scot sute de mii de oameni în stradă pentru a protesta împotriva statului paralel şi a abuzrilor în justiţie. Ne întrebăm în ce stat democratic doi politicieni îmbogăţiţi peste noapte ar fi îndrăznit să arate cu degetul spre statul paralel care i-a îmbogăţit.

Da! Este vorba despre Liviu Dragnea funcţionar de zeci de ani la stat şi care a reuşit să prospere în afaceri cu zeci de milioane de euro, desigur pasând sarcina acţiunilor direct sau la purtător, fiului său Ştefan Dragnea sau fostei soţii Bombonica Dragnea. Mai este vorba despre Călin Popescu Tărciceanu îmbogăţit din afacerile cu statul ale societăţii Automotive Trading Services SRL, unde era acţionar.

Cam despre asta este mitingul PSD-ALDE de astăzi „să le arătăm judecătorilor şi procurorilor că am revenit, că noi suntem la putere din nou şi că ori faceti ca noi ori vă executăm”. Da. Aceşti băieţi sunt multimilionari pe spatele bugetului public şi unicul lor scop este să scpae de puşcărie atât ei cât şi ceilalţi, care asemeni lor au sărăcit România după 1990 prin veşnicul trafic de influenţă pe care l-au făcut din funcţiile în care s-au aflat.

Puterea invizibilă, statul paralel, abuzurile…

După ce timp de două luni au plimbat patru motive de miting Comitetul Executiv Naţional al PSD a luat decizia ca să protesteze faţă de abuzurile din justitie… .

„Este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune şi mai dur că sunt afectate de câţiva ani buni în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, pentru ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, aşa cum scrie şi în Constituţia României şi toate tratatele internaţionale pe care România le-a semnat”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dreagnea, condamnat penal cu suspendare şi trimis în judecată într-un alt dosar.

Liberi, săraci şi nefericiţi…

Dragnea ţipă că protestează împotriva unor „instituţii de forţă” care fac abuzuri, dar nu a dorit să nominalizeze instituţiile care fac abuzuri, în opinia sa, arătând că o va face la miting. Totuşi, el a menţionat că este vorba despre „instituţiile de forţă”. Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre instituţiile statului care fac abuzuri, Dragnea a spus: „Nu numai”. Ne întrebăm acum dacă familiile celor care au murit cu zecile de mii pe drumurile inexistente sau prin spitale infecte nu sunt victimele statului condus de Dragnea şi Tăriceanu?

Un abuz este să pui pe cineva în funcţie fără să aibă pregătirea necesară?

La miting va participa şi premierul Viorica Dăncilă: „Sigur că voi fi prezentă la miting pentru că sunt membru PSD, sunt preşedinte executiv”, a precizat Dăncilă, adăugând că nu este un miting pentru susţinerea Guvernului, ci împotriva abuzurilor.

Nu este cumva un abuz să ocupi o funcţie în stat, nu la partid, fără să ai pregătirea necesară?

Vine şi penibilul Tăriceanu…

„Este un miting prin care protestăm faţă de toate abuzurile care s-au petrecut în justiţie în ultimii ani, faţă de gravele greşeli care s-au făcut, ilegalităţi, protocoale de colaborare servicii – justiţie, tot ceea ce vedem că s-a întâmplat şi care, până la urmă, aduce atingere unui element fundamental pentru orice democraţie: respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care este valoare eminamente liberală şi europeană, pe care s-a construit democraţia liberală europeană”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Nici PSD-istii nu cred în fantasmele lui Dragnea li ale lui Tăriceanu

Demersul PSD a fost criticat vehement de reprezentanţii Opoziţiei, dar şi din interiorul PSD.

Primarul social-democrat al oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a afirmat, la un post local de televiziune, că nu înţelege utilitatea mitingului care va fi organizat la Bucureşti, atât timp cât PSD se află la guvernare.

„Prostia asta de miting (…). Cum să faci tu miting în capitala ţării, când tu conduci ţara. Tu ai prefecţii, tu ai primarii, tu ai preşedinţii de Consilii Judeţene, tu ai Guvernul României, tu ai Senatul, tu ai Camera Deputaţilor, tu poţi legifera. (…) Sau merg cumva să-l apere pe penalul Dragnea?”, a spus Petruţ.

Mitingul PSD este criticat şi de preşedintele Klaus Iohannis, demersul fiind calificat ca fiind o abordare caraghioasă şi pur populistă”.

„Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că există informaţii potrivit cărora angajaţi ai instituţiilor publice sunt „recrutaţi cu arcanul” pentru a fi aduşi la mitingul organizat de PSD sâmbătă în Capitală.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că va acorda asistenţă, prin intermediul juriştilor săi, tuturor angajaţilor din instituţiile publice care sunt supuşi la presiuni să participe la mitingul organizat de PSD pe 9 iunie.

sursa: Agerpres


Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × five =