Momentul în care Gelu Voican Voiculescu este lovit în cap cu o cârjă (video)

La Troița din Piața Universității a avut loc, sâmbătă, o ceremonie de comemorare a eroilor căzuți în timpul Revoluției din 1989. La un moment dat și-a făcut apariția Gelu Voican-Voiculescu, iar revoluționarii prezenți s-au înfuriat când l-au văzut. Aceștia l-au împins și l-au scuipat, iar unul dintre ei l-a lovit în cap cu o cârjă provocandu-i leziuni. Gelu Voican-Voiculescu a fost scos de jandarmi din mijlocul mulțimii. Chiar dacă oamenii legii au intervenit foarte repede, Voican-Voiculescu a fost scos cu greu din mijlocul mulțimii furioase.

Gelu Voican Voiculescu a fost participant activ la evenimentele din timpul Revoluției, din decembrie 1989.  A fost delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de Victor Atanasie Stănculescu și de Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist.

Gelu Voican Voiculescu s-a ocupat de înhumarea soților Ceaușescu. După Revoluția din decembrie 1989, a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

În data de 31 decembrie 1989, imediat după arestarea gen. Iulian Vlad și a apropiaților acestuia, președintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.

Gelu Voican Voiculescu, judecat împotriva umanității în dosarul Revoluției, a șocat opinia publică după ce a aparticipat sâmbătă și duminică la ceremomeniile publice de comemorare a Revoluției din 1989. Atât sâmbătă, cât și duminică, acesta a participat însoțit de soția sa, pe nume Georgiana Arsene.

Video: vk.com

Video: ok.ru

Video: Youtube

Comentarii

Leave a Reply