Moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii, pe Valentin, Zoia și Nicu. Dintre aceștia, doar Valentin mai trăiește. El are doi copii, pe Daniel Valentin (din căsătoria cu Iordana Borilă) și pe Alexandra, din a doua căsătorie. Rudele fostului dictator au preferat să să fie discreți și să nu apară foarte mult în public după Revoluție și mai ales în ultimii ani.

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii: un fiu, Valentin Ceaușescu, specialist în fizică și care nu a deținut funcții politice, o fiică, Zoia Ceaușescu, de profesie matematician și un fiu mai tânăr, Nicu Ceaușescu, care s-a implicat direct în politică. Doar Valentin mai este în viață acum, iar acesta are doi copii din două căsătorii.

Valentin Ceauşescu a absolvit Facultatea de Fizică din Bucureşti, apoi a studiat la Imperial College din Londra. S-a întors în România în 1970 şi s-a angajat la Institutul de Fizică Atomică. A lucrat până în 2013, când s-a pensionat. Deși a fost ales membru supleant al Comitetului Central al PCR la Congresul al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989, Valentin nu a fost niciodată interesat de politică. Pe 25 decembrie 1989, în ziua în care părinții lui au fost condamnați și executați, Valentin Ceaușescu a fost arestat și ținut în detenție până în august 1990.

Fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu a fost căsătorit de două ori. Mai întâi în 1970, cu Iordana Borilă, fiica activiştilor comunişti Petre Borilă şi Ecaterina Abraham. Cei doi au făcut un copil, pe Daniel Valentin, în 1981. Au divorțat în 1988, iar Valentin s-a recăsătorit în 1995 și în 1996 i s-a născut o fetiță pe care a botezat-o Alexandra.

Nepoții lui Nicolae Ceaușescu duc o viață retrasă, astfel că se știu foarte puține lucruri despre cei doi. Daniel Valentin Ceauşescu a trăit şi a studiat o perioadă în Statele Unite ale Americii şi a obţinut licenţa în fizică şi filozofie la New York, în timp ce Alexandra a învăţat la Şcoala Centrală din Bucureşti şi a luat bacalaureatul în 2015 cu media 9,46.

Comentarii

Leave a Reply