
- INGREDIENTE:
230 g făină
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
40 g cacao
430 ml lapte
30 ml ulei
1 praf de copt
1 fiola esenta de rom - Glazura:
100 g ciocolată
50 ml frișcă lichidă - Decor:
nucă de cocos
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Se adauga treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare apoi punem esenta de rom. Se tapează tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Punem tava in cuptor la foc mic-mediu (aprox. 180 grade) pentru 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, iar intre timp pregatim glazura. Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.
Glazura:
Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Se amesteca in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.
Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.
Comentarii