Negresă de post

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingrediente :
300 ml apă minerală, 150 g zahăr, 150 ml ulei de floarea soarelui, 6 linguri gem de prune, 5 linguri dulceată de cirese, 4 linguri cacao, un pliculet praf de copt, 300g făină albă, 50 g stafide, 100 g nuci măcinate, 50 g nucă de cocos, 5g esentă de vanilie, coajă rasă de la o lămaie.

Modalitate de preparare:
Intr-un bol se amestecă apa, zahărul si uleiul. Făina se amestecă cu cacaoa, praful de copt si se adaugă la amestecul de apă cu ulei, amestecand cu un tel să nu se facă cocoloase .

Compozitia se mixează pană se omogenizează bine toate ingredientele, se adaugă gemul , dulceata, stafidele si se mixează circa 2-3 minute. In final se adaugă nuca de cocos, nucile măcinate, esenta de vanilie si coaja de lămaie. Amesetcati bine toate ingredientele cu o lingură de lemn.

Intr-o tavă unsă cu ulei si tapetată cu hartie de copt se toarnă compozitia de negresă si se coace la foc mediu circa 35-40 de minute pană trece testul scobitorii. După ce s-a copt se lasă să se răcească complet apoi o puteti tăia.

Se poate servi cu zahăr pudră deasupra, sau ciocolată de post topită.


Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 4 =