Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El execută deja în penitenciar o pedeapsă de șapte ani și patru luni de închisoare, primită într-un alt dosar, și mai are și alte condamnări care însă nu sunt definitive.

La data de 29 iunie 2016, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu, la data faptelor președinte al Consiliului județean Constanța, la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

La data de 23 martie 2018, Curtea de Apel București l-a achitat pe Nicușor Constantinescu de 21 capete de acuzare pentru abuz în serviciu (condamnarea din iunie 2016), în prezent, Daniel Nicușor Constantinescu se află în detenție intr-un alt dosar.

Fostul președinte al CJ Constanța a fost găsit vinovat de șase infracțiuni de abuz în serviciu, spălare de bani și constituire de grup infracțional. 

În acest dosar, el fusese condamnat inițial la 15 ani de închisoare pentru mai multe plăți ilegale în valoare de peste 5 milioane de euro, dar Curtea de Casație i-a redus joi pedeapsa la 10 ani. Fostul președinte al CJ Constanța a fost găsit vinovat de șase infracțiuni de abuz în serviciu, spălare de bani și constituire de grup infracțional. 

Citeşte întreaga ştire:Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare. Care sunt faptele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.