Noaptea lungă de opt ore de somn – o „invenție” modernă

Noaptea lungă de opt ore de somn – o „invenție” modernă, care a apărut acum 200 de ani. De exemplu, în secolul al XVIII-lea, oamenii se culcau la nouă seara, și se trezeau la două dimineața. Aceștia erau foarte activi  și desfășurau diverse activități cotidiene:  mâncau, fumau, discutau și chiar mergeau în vizite la vecini.  După două sau trei ore, toată lumea se culca din nou și dormeau până în zori.

Roger Ekirch, istoric din cadrul Virginia Tech, a expus cercetările sale într-o lucrare, prin care a făcut cunoscut faptul că strămoșii noștri dormeau în două reprize.

Referințele de la 1500 spun că cei mai mulți copii concepuți de clasa muncitoare s-a petrecut în cele două ore de veghe dintre reprizele somnului.

Russell Foster, profesor specializat în cercetarea ritmului circadian, susține că și în ziua de astăzi există numeroși oameni care se trezesc în miez de noapte, stau trezi pentru câteva ore, pentru ca mai apoi să adoarmă iar. Acest fapt se petrece tocmai din nevoia organismul de a dormi segmentat, așa cum se întâmpla cu câteva sute de ani în urmă.

Acesta era somnul obișnuit acum câteva sute de ani chiar dacă pare de-a dreptul bizar.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble