Nouă răniţi în Germania, în urma evacuării unor activişti ecologişti din pădurea Hambach

Nouă activişti ecologişti au fost uşor răniţi, iar în total alţi 34 au fost reţinuţi în cursul evacuării unei păduri din vestul Germaniei, ce a fost ocupată pentru a opriri extinderea unei mine de cărbune din ea, a anunţat duminică poliţia, relatează DW.

Poliția germană a arestat, în cursul zilei de sâmbătă, 30 de ecologiști care au protestat împotriva distrugerii pădurii Hambach în statul Renania de Nord-Westfalia.

Un purtător de cuvânt al poliției din Aachen a declarat că zeci de persoane au fost obligate să părăsească zona pentru ca poliția să poată să desfășoare operațiunea de eliminare a protestatarilor.

Pompierii au trebuit să pompeze aerul proaspăt într-un tunel după ce cel puțin cinci activiști au încercat să sfideze autoritățile ascunzându-se acolo. Pompierii au declarat că tunelul provizoriu era la 5 metri sub pământ.

Zona este deținută de compania germană de energie RWE. Compania dorește să defrișeze pădurea pentru a face loc minei de cărbune brun, și spune că este acest lucru e necesar pentru a garanta că centralele energetice alimentate cu cărbune vor avea combustibili.

Ocuparea pădurii Hambach “periclitează proviziile pentru centralele electrice din apropiere și pentru fabricile de rafinare”, a declarat RWE într-un comunicat. “Aproximativ 15% din cererea de energie electrică din regiunea North Rhine-Westphalia este acoperită de provizii de cărbune din mina de tip Hambach”.

Dar ecologiștii au susținut că Germania ar trebui să se îndrepte în direcția opusă și să lichideze consumul de cărbune. Zeci de activişti ecologişti s-au instalat în pădure, unii în construcţii situate în vârful copacilor, unele la 25 de metri înălţime.

Cei care au ocupat o parte din pădure au remarcat că pădurea găzduiește copaci seculari și o specie protejată de lilieci. Se estimează că pădurea are o vechime de 12.000 de ani. 

Comentarii

Leave a Reply