Noul Android va împiedica aplicațiile să spioneze

Următoarea versiune majoră a aplicației Android, care va fi lansată sub litera P, va bloca accesul la aparatul foto pentru aplicații foto terțe care rulează în fundal. Această măsură va ajuta la împiedicarea dezvoltatorilor fără scrupule de a spiona utilizatorul fără să știe.

După cum indică codul, găsit în proiectul Android Proiect open source (AOSP), o nouă regulă va fi aplicată UID – un ID unic de utilizator care este atribuit fiecărei aplicații după instalare. Odată ce UID devine inactiv (de exemplu, atunci când dispozitivul intră în modul de economisire a energiei motai sau comutatoarele de utilizator la un alt program), sistemul îl dezactivează accesul la camera.

Deci, în noile aplicații Android va fi capabil să facă fotografii și clipuri video numai atunci când sunt deschise pe ecran. În același timp, modificările pot afecta în mod negativ programele (de exemplu, compania Cerberus de protecție împotriva războiului), care au nevoie periodic de la efectuarea unui studiu ascuns. Poate că, raportează dezvoltatorii XDA , utilizatorii vor avea permisiunea de a adăuga astfel de aplicații la lista albă.

Abilitatea unor aplicații Android de a arunca o privire asupra utilizatorilor este într-adevăr o preocupare. Spre deosebire de laptopuri, smartphone-uri și tablete, nu au un indicator de lumină verde, indicând faptul că aparatul foto este pornit și utilizat în mod activ.

Pe următoarea versiune majoră a sistemului de operare Google încă puțin este cunoscut. Probabil, Android P extinde programele de integrare „Google Assistant“, o interfață de sistem este adaptat pentru smartphone-uri „spranceana“, caracteristică a iPhone-ului X. Anunțul public de Android P, este de așteptat în mai, la conferința Google I / O.

Leave a Reply