Nu va intoarceti acasa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la o întâlnire cu românii din Chicago (SUA), că „trebuie recunoscut cinstit” că România nu poate să asigure cetăţenilor ei plecaţi în afara ţării salariile şi nivelul de trai din ţările care „nu au trecut prin comunism”, ca să îi determine să se întoarcă înapoi.

O să vă dau un motiv pentru care să rămâneţi aici. Unul singur şi bun (…) O să vă spun foarte cinstit un lucru: toţi ne iubim ţara, dar viaţa nu este numai dragoste de ţară, mai este şi viaţă de zi cu zi. În momentul de faţă, România nu este în măsură să asigure cetăţenilor ei salarii, respectiv un nivel de trai, ca în statele care nu au trecut prin comunism, iar acest lucru trebuie recunoscut cinstit, a spus preşedintele Băsescu.

El a subliniat că, în prezent, Guvernul, Preşedintele şi Parlamentul României se „bat zi de zi” pentru liberul acces al românilor pe pieţele de muncă din UE şi în mod deosebit din Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Italia, „unde salariile sunt mult mai mari”.

„Aceasta e contradicţia: unii spun să vină românii înapoi acasă, iar şomajul nostru este 7,4%, salariul mediu în România este 300 de euro, să spunem, 400 de dolari”, a spus preşedintele.

 

Leave a Reply