Video: O fată din Galați, plină de sânge pe stradă. Doi polițiști sunt anchetați pentru că nu au intervenit

O anchetă internă a fost demarată la Inspectoratul de Poliție Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, minoră ce prezenta semne evidente de abuz.

Din imaginile surprinse de trecători și postate ulterior pe rețelele de socializare, se poate vedea cum oamenii de pe stradă încearcă să afle de la fată ce a pățit, în timp ce agenții, un bărbat și o femeie, asistă la dialog din mașina de serviciu, fără a încerca să se apropie de minoră și să o ajute sau să o transporte la spital.

Adolescenta provine dintr-un centru de plasament și plecase cu bilet de voie pentru a merge la o petrecere.

În cele din urmă a fost preluată de un echipaj al Ambulanței și transportată la spital pentru investigații.

Cei doi polițiști filmați la Galați sunt cercetați disciplinar.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat IPJ Galați, luni dimineață.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.