O mamă sănătoasă a doi copii, în vârstă de 35 de ani, moare după ce vaccinul AstraZeneca i-a provocat cheaguri de sânge pe creier, rudele spun că a făcut-o pentru a-și „proteja familia”

  • Alpa Tailor, în vârstă de 35 de ani, sa îmbolnăvit la o săptămână după ce a primit prima doză în martie
  • Ea s-a plâns de dureri de cap înainte de a suferi simptome asemănătoare accidentului vascular cerebral
  • A fost diagnosticat cu trombocitopenie imunitară indusă de vaccin și tromboză (VITT)
  • Dupa o intervenție chirurgicală, a suferit hemoragii cerebrale majore și a murit

Un medic legist a decis că o mamă sănătoasă a doi copii a murit din cauza cheagurilor de sânge pe creier cauzate de vaccinul AstraZeneca .

Alpa Tailor, în vârstă de 35 de ani, s-a îmbolnăvit la puțin peste o săptămână după ce a primit prima doză în martie.

Curtea Foronului St Pancras a auzit că doamna Tailor se plângea de o durere de cap înainte de a suferi simptome asemănătoare accidentului vascular cerebral, incluzând vorbirea neclară și o cădere a feței.

Conform The Mirror , ea a fost dusă de urgență la spital pe 8 aprilie și a fost diagnosticată rapid cu noua afecțiune cunoscută sub denumirea de trombocitopenie imunitară indusă de vaccin și tromboză (VITT).

Afectează aproximativ una din 50.000 de persoane cu vârsta sub 50 de ani care au primit prima doză de jab AstraZeneca.

Doamna Tailor a suferit o intervenție chirurgicală pentru ameliorarea presiunii asupra creierului și, în timp ce medicii au crezut inițial că a răspuns bine la tratament, pe 22 aprilie, medicii au descoperit că suferea de hemoragii masive pe creier.

În mod tragic, mama devotată – care a avut bătaia de a-și „proteja familia” – a murit apoi și un examen post-mortem a constatat că suferise mai multe cheaguri de creier.

Trombocitopenia este o afecțiune în care pacientul are un număr scăzut de celule care ajută la formarea cheagurilor de sânge, cunoscute sub numele de trombocite. Tromboza apare atunci când cheagurile de sânge blochează venele sau arterele și este o cauză majoră a accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord.

Doamna Tailor a fost tratată la Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie din Queen Square din centrul Londrei. Instituția face parte din University College London Hospitals.

Jonathan Hyam, neurochirurgul care a efectuat operația doamnei Tailor, a spus că, deși era „destul de optimist” pentru prognosticul mamei la aproximativ o săptămână după ce a suferit o intervenție chirurgicală, el a adăugat că a fost „cu adevărat surprins” când a aflat că a murit.’

Profesorul Marie Scully, hematolog consultant la UCLH, a spus că starea cheagurilor de sânge asociate cu jabul AstraZeneca era atunci complet necunoscută. Medicul legist Mary Hassell a spus că nu a „ezitat” în a spune că mama a murit din cauza vaccinării primite.

Conform Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale, de la 1 septembrie au existat 416 cazuri de VITT și 72 de decese. În august, un studiu a arătat că cheagurile de sânge cauzate de vaccinul AstraZeneca pot ucide până la un sfert din numărul mic de pacienți care sunt afectați.

Complicația i-a determinat pe șefii de sănătate să recomande tuturor celor sub 40 de ani să primească în schimb un vaccin Pfizer sau Moderna.

Se crede că efectul secundar afectează doar unul din 50.000 de sub 50 de ani cărora li se administrează jabul fabricat în Marea Britanie.

Dintre aceștia, 23% au murit VITT.

Care este riscul de a obține cheag de sânge după vaccinul AstraZeneca?

La începutul acestui an, șefii britanici din domeniul sănătății au recomandat tuturor celor sub 40 de ani să li se ofere o alternativă la vaccinul AstraZeneca din cauza temerilor de cheaguri de sânge.

Conform Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale, de la 1 septembrie au existat 416 cazuri de VITT și 72 de decese.

Dar statisticienii au analizat cifrele și au constatat că ratele au fost ușor mai mari în rândul adulților mai tineri, femeile parând să fie și cele mai expuse riscului.

Academicii din Cambridge au estimat în jur de 1,9 din 100.000 de douăzeci de ani cărora li s-a administrat jabul AstraZeneca ar suferi cheaguri de sânge grave alături de niveluri anormal de scăzute de trombocite (trombocitopenie) – tulburarea specifică legată de jab. Pentru treizeci și ceva de ani, cifra a fost de 1,5.

Ei au comparat acest lucru cu numărul mediu de admisii la terapie intensivă Covid care ar fi prevenite prin acordarea acelei cohorte de jab. Și apoi au analizat raportul risc / beneficiu în diferite scenarii, bazându-se în totalitate pe cât de răspândită era boala la momentul respectiv.

De exemplu, doar 0,2 admiteri la ICU ar fi prevenite pentru fiecare 100 000 de douăzeci de ani, având în vedere jab-ul la nivelurile de prevalență observate în aprilie (mai puțin de 30 000 de infecții pe săptămână). Pentru adulții în vârstă de treizeci de ani, cifra a fost de aproximativ 0,8.

Acesta a arătat, totuși, beneficiile administrării vaccinului AstraZeneca la copiii cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani au depășit riscul potențial (1,7 a împiedicat admiterile la UCI la 100.000 de persoane, comparativ cu 1,2 cheaguri de sânge).

Dar decizia de a recomanda sub 40 de ani este oferită Pfizer sau jabul Modernei, în schimb, a fost practic luată doar deoarece focarul a fost zdrobit la niveluri extrem de scăzute, precum și faptul că persoanele mai tinere se confruntă cu șanse mici de a se îmbolnăvi grav de coronavirus.

Pentru adulții în vârstă, pentru care boala reprezintă o amenințare mult mai mare, beneficiile vaccinării sunt clare, insistă autoritățile de reglementare. Jabs-urile au salvat deja aproximativ 13.000 de vieți în Anglia, cred oamenii de știință de top.

Cu toate acestea, deoarece au existat atât de puține cheaguri de sânge, a făcut imposibil ca grupul consultativ al vaccinului No10 să dea o limită exactă de vârstă. În schimb, au putut analiza cifrele doar după un deceniu.

Primele cheaguri care au alarmat oamenii au fost cele care apar în vene lângă creierul adulților mai tineri într-o afecțiune numită CSVT (tromboza venoasă a sinusului cerebral).

De atunci, totuși, oamenii au dezvoltat cheaguri în alte părți ale corpului lor și sunt de obicei legate de un număr scăzut de trombocite, ceea ce este neobișnuit, deoarece trombocitele sunt utilizate de obicei de sistemul imunitar pentru a construi cheaguri.

În majoritatea cazurilor, oamenii se recuperează complet, iar blocajele sunt, în general, ușor de tratat dacă sunt depistate devreme, dar pot declanșa accidente vasculare cerebrale sau probleme cardiace sau pulmonare dacă sunt neobservate.

Simptomele depind în totalitate de locul în care se află cheagul, blocajele cerebrale cauzând dureri de cap excrementare. Cheagurile din arterele majore din abdomen pot provoca dureri persistente de stomac, iar cele din picior pot provoca umflarea membrelor.

Cercetătorii din Germania consideră că problema rezidă în vectorul adenovirusului – un virus comun pentru răceală utilizat, astfel încât ambele vaccinuri să poată pătrunde în organism.

Academicii care investighează problema spun că complicația este „complet absentă” în vaccinurile cu ARNm, cum ar fi Pfizer și Moderna, deoarece au un mecanism de livrare diferit.

Experții de la Universitatea Goethe din Frankfurt și Universitatea Ulm, din Helmholtz, spun că vaccinul AstraZeneca intră în nucleul celulei – o pata de ADN în mijloc. Pentru comparație, jabul Pfizer pătrunde în fluidul din jurul său care acționează ca o fabrică de proteine.

Bucăți de proteine ​​coronavirus care pătrund în interiorul nucleului se pot sparge, iar fragmentele neobișnuite sunt apoi expulzate în sânge, unde pot declanșa coagularea unui număr mic de oameni, susțin oamenii de știință.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9986391/Mother-dies-AstraZeneca-vaccine-caused-blood-clots-brain.html?ito=amp_twitter_share-top

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.