O portiune de plaja din Mangalia a fost inchisa, poluata cu reziduuri petroliere

O porțiunea importantă de plajă din stațiunea Mangalia a fost poluată, luni seară, cu păcură. Potrivit unui comunicat de la Apele Române, hidrocarburile ar fi fost aduse la mal de curenții marini. Zona afectată a fost închisă.
O porţiune de plajă din Mangalia a fost închisă după ce în noaptea de luni spre marţi a fost poluată cu păcură. Autorităţile au intervenit şi au strâns aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. Plaja afectată va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

„Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, se arată înntr-un comunicat al Administrației Naționale „Apele Române”.

Potrivit sursei citate, hidrocarburile au fost aduse la mal de curenții marini, iar în urma contactul a fost poluat și nisipul.

„Apele Române” precizează că au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării.

Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

„În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanenţă de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, mai precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.