O româncă prinsă la furat în Manchester le-a spus judecătorilor că i s-a părut „prea greu să muncească”

O româncă în vârstă de 20 de ani a fost arestată în Marea Britanie, după ce comis mai multe furturi, împreună cu o altă femeie, în centrul orașului Manchester, pe o perioadă de 10 zile, relatează Manchester Evening News.

Maria Spirache le-a spus judecătorilor că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, așa că s-a apucat de furat. Cele două femei își alegeau victimele din cafenele, restaurante sau magazine și ținteau mai ales persoane vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Spirache a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani și ar fi prădat și un bărbat care se afla la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

O altă victimă a fost un student care voia să depună la bancă aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese în luni de zile, din două joburi part-time, pentru a-și plăti studiile.

Cele două femei se foloseau de tactici bine puse la punct pentru a le distrage atenția victimelor și pozau inclusiv în membre ale unei organizații caritabile.

Maria Spirache a pledat vinovată la cele nouă capete de acuzare și a fost condamnată la 32 de luni de închisoare. A doua femeie nu a fost deocamdată prinsă de polițiști.

Ea a fost prinsă în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin Boots, pe 29 ianuarie. În geanta sa, polițiștii au găsit produse în valoare de 239 lire, pe care femeia spune că le sustrăsese pentru nepotul ei din România.

Leave a Reply