O sută treizeci si trei de medici și profesioniști din domeniul sănătății au semnat o scrisoare deschisă către primul ministru prin care solicită o „dezbatere științifică deschisă și adecvată” despre politica pandemiei, susținând că restricțiile covid se bazează pe ipoteze defectuoase.

Medici semnează o scrisoare deschisă către primul ministru: au nevoie de dezbateri cu privire la „presupunerile covide greșite”

„Nu ați reușit să vă angajați în dialog și nu dați semne că ar face acest lucru. Ați eliminat de la oameni drepturile fundamentale și ați modificat țesătura societății cu puține dezbateri în Parlament. ”

Semnatarii, dintr-o gamă largă de specialități, s-au prezentat în ciuda riscului de a face acest lucru atât pentru slujbele lor, cât și pentru reputația lor.

Semnatorul fondator, dr. Ros Jones, un consultant pediatric pensionar, a declarat: „Am scris scrisoarea ca un grup de profesioniști din domeniul sănătății, conectați doar prin preocuparea noastră profundă și angajamentul comun pentru„ mai întâi să nu facem rău ”.

Nu mai putem sta în liniște. Nu suntem primul grup de profesioniști calificați din punct de vedere medical și științific care să scrie guvernului astfel de termeni. În martie, 22 de oameni de știință eminenți au cerut public schimbarea drastică a politicii. Sperăm sincer să fim ultimii care simt nevoia să scrie o astfel de scrisoare. ”

Dr. Alan Mordue, un alt semnatar fondator, a declarat: „Pentru a avansa acum, guvernele noastre trebuie urgent să faciliteze o dezbatere mai largă și deschisă în cadrul comunității medicale și științifice, pe termen scurt pe măsură ce ridicăm restricțiile și pe termen lung pentru a îmbunătăți modul în care gestionăm virusuri respiratorii de iarnă și pandemii în viitor. ”

Preocupările exprimate în scrisoare includ acuzațiile potrivit cărora niciun ministru responsabil pentru politici „nu s-a angajat într-o discuție deschisă și completă asupra modalităților alternative de gestionare a pandemiei”, în ciuda faptului că este conștient de alte puncte de vedere medicale și științifice.

Acesta adaugă că politicile de răspuns la pandemie au cauzat „daune semnificative, permanente și inutile” Regatului Unit și „nu trebuie repetate niciodată”.

Scrisoarea se concentrează pe 10 domenii în care abordarea Regatului Unit cu privire la COVID a eșuat. Acesta susține că natura amenințării covide a fost exagerată, susține că utilizarea științei comportamentale pentru a genera frică a fost „inadecvată și lipsită de etică” și susține că rolul răspândirii asimptomatice a fost suprapus și utilizat pentru a promova respectarea de către public a restricțiilor.

În cele din urmă, afirmă că restricțiile au fost impuse cu o dependență excesivă de modelarea datelor, ignorând în același timp datele din lumea reală.

Semnatarii au solicitat o „schimbare maritimă în cadrul Guvernului”, care trebuie să acorde acum o atenție adecvată acelor stimabili experți din afara cercului său interior care trag aceste alarme ”.

https://www.express.co.uk/news/uk/1480245/coronavirus-news-doctors-sign-letter-boris-johnson

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.