Oamenii pot primi vaccinuri antigripale și COVID-19 în același timp

Sezonul gripal se așteaptă să lovească mai devreme și mai tare in acest an, spun oficialii din domeniul sănătății din Israelul

Israelul începe campania sa de vaccinare antigripală, concentrându-se asupra persoanelor în vârstă, a copiilor, a gravidelor și a celor cu boli cronice.

Se preconizează că gripa sezonieră va atinge niveluri excepțional de ridicate în acest an, au declarat duminică oficialii din domeniul sănătății, odată cu lansarea campaniei anuale de vaccinare împotriva gripei.

Din martie 2020, Israelul nu a cunoscut cazuri de gripă.

„Distanțarea socială și măștile au făcut ca sezonul gripal anul trecut să fie aproape inexistent în viața noastră, iar ultima dată când a existat o rată de morbiditate atât de scăzută a fost în 1988”, a declarat ofițerul șef al asistenței medicale Meuhedet, Mali Kusha.

Vaccinul este cel mai important pentru persoanele din patru grupuri țintă: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, femeile însărcinate, cele cu boli cronice și sugarii și copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 12 ani care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19.
Anul acesta, Meuhedet oferă vaccinul anti-gripal Fluzone cu doză mare pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, care este cu 24% mai eficient.

Mai mult, anul acesta, oamenii pot primi vaccinuri antigripale și COVID-19 în același timp, deși în mod ideal în diferite membre.

Administrarea vaccinului antigripal ar putea ajuta la îndepărtarea COVID și invers?
„Avem câteva dovezi preliminare”, a spus Mossinson. „De obicei, oamenii care își iau vaccinurile sunt, de asemenea, oameni care sunt mai conștienți de sănătatea lor și cred că asta are mai mult de-a face cu asta.”

El a spus: „Nu există nimic care să fie bazat pe dovezi până acum, dar poate, vom vedea”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.