Omorat de urs la vânătoare de vulpi

Un bărbat de 40 de ani din comuna argeşeană Vlădeşti a fost omorât de un urs, în timpul unei partide de vânătoare la care se află în după-amiaza zilei de miercuri, 6 decembrie.

Bărbatul omorât de urs s-a separat la un moment dat de restul grupului. Ajuns pe o potecă, bărbatul a fost atacat prin surprindere de animal, care l-a muşcat de piciorul drept, secţionându-i artera femurală, fapt ce a dus la decesul vânătorului în mai puţin de o jumătate de oră. Ceilalţi trei vânători, deşi se aflau la câţiva zeci de metri de locul incidentului, nu au putut trage în urs, deoarece aveau autorizaţie numai pentru vânat vulpi.

„În baza unei autorizaţii, ieri-dimineaţă a fost organizată o vânătoare la vulpi pe fondul de vânătoare Aninoasa, aflat în gestiunea AJVPS. După terminarea vânătorii, paznicul de vânătoare a plecat spre locul unde-şi parcase maşina. El urma să ajungă pe un drum forestier înaintea celor patru vânători (autorizaţia de vânătoare fusese emisă pentru cinci persoane, însă una nu s-a prezentat, n.r.) ca să-i recupereze. Până să ajungă la locul unde urma să aibă loc întâlnire, vânătorii au pornit în aceeaşi direcţie”.

„La un moment dat, unul dintre ei s-a desprins de grup şi în timp ce se deplasa pe potecă s-a întâlnit cu ursul. Omul a tras focuri de armă în aer, dar sălbăticiunea a declanşat atacatul. Văzându-l, ceilalţi trei au tras şi ei focuri de armă în aer. De-abia atunci ursul a fost pus pe fugă, dar răul se produsese, fiindcă victima a pierdut foarte mult sânge şi a decedat. Vânătorul era un om deosebit de muncitor, era căsătorit şi avea trei fiice”, a continuat directorul AJVPS Argeş.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.