OMS: Suedia, care a evitat blocarea coronavirusului în masă, ar trebui să fie „model” pentru lume

Pare un scenariu dintr-un film de comedie, dar nu e. Organizația Mondiala a Sănătății consideră, mai nou, că modelul aplicat de Suedia, care a refuzat să își pună pe butuci economia din cauza epidemiei de coronavirus este cel mai indicat. Din păcate, concluzia OMS vine după ce majoritatea țărilor din Europa și-au periclitat serios economia, închizând companii.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a lăudat Suedia miercuri ca un „model” pentru restul lumii, în lupta cu noul coronavirus.

„Cred că dacă vom atinge un nou normal, cred că, în multe feluri, Suedia reprezintă un model viitor – dacă dorim să revenim la o societate în care nu avem blocaje”, a spus dr. Mike Ryan.

Ryan, care este director executiv al programului OMS pentru situații de urgență, a lăudat sistemul de asistență medicală din Suedia și l-a creditat că a făcut toate mișcările corecte de la începutul focarului.

„Au făcut testele, și-au ridicat capacitatea de a face terapie intensivă destul de semnificativ”, a adăugat el. „Și sistemul lor de sănătate a rămas întotdeauna în capacitatea sa de a răspunde la numărul de cazuri pe care le-au întâmpinat”, a declarat Dr. Mike Ryan, directorul executiv care se ocupă de programele de Urgență ale OMS în Geneva, conform Foxnews.com.

Comentarii

Leave a Reply