Organizația Mondială a Sănătății: Opriți blocarea (video)

Înaltul reprezentant al OMS îndeamnă liderii mondiali să evite utilizarea blocărilor. „Ei fac oamenii săraci mult mai săraci.”

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății îndeamnă liderii mondiali să evite utilizarea blocărilor pentru a combate pandemia de coronavirus, argumentând că astfel de măsuri ar trebui utilizate doar în cazuri extreme.

Într-un interviu cu The Spectator , Organizația Mondială a Sănătății, Dr. David Nabarro a declarat  ca OMS se opune utilizării de „blocaje”, cu excepția cazurilor în care serviciile de sănătate ale țărilor au fost complet copleșite.

„Noi, cei din Organizația Mondială a Sănătății, nu susținem blocarea ca mijloc principal de control al acestui virus”, a declarat dr. Nabarro.

„Singura dată când credem că o blocare este justificată este să câștigi timp să te reorganizezi, să te regrupezi, să-ți reechilibrezi resursele, să-ți protejezi personalul medical care sunt epuizați, dar în general, am prefera să nu o facem.”

„Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu industria turismului, de exemplu, în Caraibe sau în Pacific, pentru că oamenii nu își iau vacanțele. Uite ce s-a întâmplat cu micii fermieri din întreaga lume pentru că piețele lor s-au zdruncinat.”

Dr. Nabarro a continuat să critice utilizarea de blocări, observând daunele economice extreme pe care le provoacă, în special la sectoarele cele mai vulnerabile ale unei anumite populații.

„Lucrați împreună și învățați unii de la alții, dar amintiți-vă, închiderea are doar o consecință pe care nu trebuie să o minimalizezi niciodată, și anume să-i faceți pe oamenii săraci mult mai săraci.”

„Uite ce se întâmplă cu nivelul sărăciei – se pare că am putea avea bine o dublare a sărăciei mondiale de anul viitor. S-ar putea să avem cel puțin o dublare a malnutriției copiilor, deoarece copiii nu primesc masa la școală, iar părinții lor, în familii sărace, nu își pot permite acest lucru.”

Nabarro a numit a blocajele și daunele economice însoțitoare o „catastrofă globală îngrozitoare”.

„Aceasta este o catastrofă teribilă, oribilă la nivel mondial, de fapt. Și astfel, chiar facem apel la toți liderii lumii: nu mai folosiți blocarea ca metodă principală de control. Dezvoltați sisteme mai bune pentru a face acest lucru.”

„Lucrați împreună și învățați unii de la alții, dar amintiți-vă, închiderea are doar o consecință pe care nu trebuie să o minimalizezi niciodată, și anume să-i faceți pe oamenii săraci mult mai săraci.”

Comentariile lui Nabarro vin în urma unui val de sprijin public din partea oamenilor de știință și a medicilor pentru Declarația Marelui Barrington, care cere încetarea închiderii.

„În calitate de epidemiologi și oameni de știință în domeniul sănătății publice, avem îngrijorări grave cu privire la efectele dăunătoare asupra sănătății fizice și mintale ale politicilor covid-19 predominante și recomandăm o abordare pe care o numim Protecție Concentrată”, se arată în Declarație în parte.

„Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.