Pacient inconştient, filmat şi umilit într-o ambulanţă SMURD: ‘Vrei parizer, beţivanule?’

auto-smurd-salvare

Un pacient inconştient a fost filmat şi umilit de un membru al unui echipaj SMURD care îl transporta la spital.

Imaginile revoltătoare au fost publicate pe Facebook de un bărbat din Orşova, judeţul Mehedinţi, împreună cu mesajul: ‘Așa se poartă băieții de la smurd cu pacienții! Ce ziceți domnule Arafat, o fii bine așa?’.

 

„Am urmărit cu indignare imaginile apărute în spaţiul public din care se observă cum un membru al unui echipaj de intervenţie de urgenţă batjocoreşte un pacient care avea nevoie de ajutor. Acţiunea unui singur om poate arunca stigmatul asupra unei întregi instituţii şi asupra a zeci, sute sau mii de oameni care îşi fac datoria în cel mai onorabil şi profesionist mod cu putinţă! Ştiu că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat verificări în acest caz şi cer IGSU şi DSU să ia măsuri urgente! Acest personaj nu mai poate fi parte a echipei de elită numite SMURD. Acest personaj afectează grav o echipă valoroasă, tocmai pentru că valoarea sa, ca om, nu depăşeşte preţul unui baton de parizer!”, a scris, pe Facebook, Carmen Dan.

IGSU a lansat un apel către populaţie pentru identificarea paramedicului care a filmat şi umilit un pacient în ambulanţă.

„Pentru identificarea imediată a persoanei responsabile şi aplicarea măsurilor în consecinţă, am solicitat unităţilor subordonate documentarea situaţiei şi comunicarea urgentă a datelor şi informaţiilor care să facă posibil acest lucru. În sprijinul acţiunilor întreprinse la nivel instituţional, adresăm public rugămintea ca toţi cei care deţin indicii să vină în sprijinul demersului nostru şi să ne li pună la dispoziţie. Asigurăm opinia publică/cetăţenii în slujba cărora personalul IGSU îşi duce misiunile la îndeplinire că astfel de manifestări nu vor fi tolerate, iar măsurile adoptate împotriva celor care aleg un astfel de comportament vor fi pe măsura faptelor lor”, a transmis IGSU, pe pagina de Facebook.

Comentarii

Leave a Reply