PayPal lanseaza servicii bancare de baza pentru clientii sai din Statele Unite

PayPal lanseaza in mod discret servicii bancare de baza pentru clientii sai din Statele Unite, printre care se numara si cardurile de debit, posibilitatea de a depune cecuri si chiar de a lua un imprumut.

PayPal este o companie cunoscuta de multi ca fiind un facilitator de plati online; clientii pot folosi serviciul PayPal pentru a efectua plati pentru achizitii online, cum ar fi eBay si alte site-uri web.

Asta pentru ca compania are instrumente de protectie care ajuta la protejarea cumparatorilor si vanzatorilor de inselatorii. Cu toate acestea, se pare ca PayPal s-ar putea ramifica in alte servicii financiare, cum ar fi sectorul bancar, deoarece intr-o stire de The Wall Street Journal, aflam ca compania a lansat servicii bancare pentru unii dintre clientii sai.

Printre acestea se numara cardurile de debit, capacitatea de a depune cecuri si chiar de a lua un imprumut. Stirea sustine ca PayPal a colaborat de fapt cu un numar de banci licentiate pentru a furniza aceste servicii bancare pentru clienti, desi identitatea acestor banci ramane necunoscuta pentru moment.

Compania nu a confirmat inca stirea si serviciile bancare pentru clienti, dar daca stirea este adevarata, ne asteptam la un anunt in viitorul apropiat. Aceasta ar trebui sa fie o directie interesanta pentru companie, mai ales daca luati in considerare faptul ca platforme precum eBay intentioneaza sa inlocuiasca PayPal cu o alta companie ca procesator principal de plati.

De asemenea, PayPal nu este prima companie non-bancara care ofera astfel de servicii bancare clientilor. Aplicatia de messenger din China, WeChat, a evoluat pentru a fi mai mult decat o aplicatie de mesagerie, pentru ca oamenii o pot folosi pentru a lua imprumuturi personale sau chiar pentru a achizitiona proprietati.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.