Peaky Blinders

Peaky Blinders este o familiei de gangsteri din Birmingham, Anglia din 1919, la câteva luni după sfârșitul primului război mondial din noiembrie 1918. Povestea se bazează pe banda Peaky Blinders și pe șeful lor ambițios și foarte viclean, Tommy Shelby (interpretat de Cillian Murphy). Banda intră în atenția inspectorului-șef principal Chester Campbell (jucat de Sam Neill), un detectiv din Irlanda regală, trimis de Winston Churchill din Belfast, unde fusese trimis să „curețe” orașul de Armata Republicană Irlandeză (IRA), comuniști, bande și criminali de drept comun.[11] Winston Churchill (jucat de Andy Nyman în seria 1 și Richard McCabe în seria 2) l-a însărcinat cu suprimarea tulburărilor și revoltelor din Birmingham și cu recuperarea unui transport de arme furate care urma să fie expediat în Libia. Sezonul se încheie la 3 decembrie 1919 – Black Star Day, evenimentul în care Peaky Blinders intenționează să preia agențiile de pariuri ale lui Billy Kimber la Worcester Racecourse.

Cel de-al doilea sezon prezintă familia Shelby extinzându-și organizația criminală spre „Sud și Nord, în timp ce își menține puterea în inima orașului Birmingham”.Sezonul începe în 1921 și se termină la cursele Epsom la 31 mai 1922 – Derby Day.

Sezonul al treilea începe și se termină în 1924, urmărindu-i pe Tommy și familia sa intrând într-o lume și mai periculoasă, din moment ce se extind din nou, de data aceasta, pe plan internațional.

Sezonul al treilea îl include și pe Paddy Considine în rolul părintelui John Hughes; Alexander Siddig în rolul lui Ruben Oliver, pictor pe care Polly îl învață să-și picteze portretul; Gaite Jansen în rolul marii ducese rusoaice Tatiana Petrovna; și Kate Phillips în rolul Lindei Shelby, soția lui Arthur.

Sezonul al patrulea începe în ajunul Crăciunului din 1925 și se termină după greva generală din mai 1926.

Regia: Tom Harper, Otto Bathurst
Cu: Cillian Murphy, Sam Neill, Paul Anderson
Gen film: Dramă
Durata: Serial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.