Pechinezul, câinele favorit al românilor

Potrivit datelor înregistrate în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS), în România sunt înregistraţi peste 2,6 milioane de câini cu stăpân, iar cea mai răspândită rasă este pechinezul.

Dintre câinii de rasă înregistraţi în RECS, cel mai mare număr aparţine următoarelor rase: Pechinez, Ciobănesc german, Bichon Maltese, Ciobănesc mioritic, Ciobănesc românesc carpatin, Labrador Retriever, Bichon Havanez.

Cei mai mulţi câini cu stăpân sunt cei de rasă comună (maidanezi), având în vedere că la RECS sunt înregistrați și proprietarii din zone rurale, unde aceștia sunt în număr mare.

Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor va steriliza gratuit anul acesta 3.600 de câini şi 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat în luna martie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziţie.

Legislaţia din România nu prevede obligativitatea identificării pisicilor de companie, însă există planuri privind constituirea unui Registru de evidenţă a pisicilor cu stăpân, dar, în acest moment, un astfel de registru electronic nu este operaţional.

mai multe pe: romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.