Pedepse schimbate în cazul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș

Joi, 15 martie, magistrații Curții de Apel Pitești au dat verdictul definitiv în procesul interlopilor care în ianuarie 2016 au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș. Instanța a modificat pedepsele date celor doi de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Astfel, lui Constantin Dincuță i s-a redus pedeapsa de la 2 ani și 2 luni de închisoare la 1 an și 8 luni de închisoare, la care se adaugă restul de 1.197 de zile de închisoare dintr-o altă condamnare. Surpriza cea mare a venit în ceea ce privește condamnarea lui Mucenic Curpaș: pedeapsa de 1 ani și 6 luni de închisoare cu executare a fost suspendată, cu un termen de supraveghere de 4 ani. Sentința este definitivă.

În primă instanță, în iunie 2017, Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș au fost condamnați de Judecătoria Râmnicu-Vâlcea la închisoare cu executare, Curpaș trebuind să plătească și despăgubiri de aproape 50.000 lei vechi celor două victime. După un an și jumătate de procese, Constantin Dincuță a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pedeapsă la care se vor mai adăuga 1.197 zile închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015. În ceea ce îl privește pe Mucenic Curpaș, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. Instanța l-a obligat pe Constantin Dincuță la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurențiu Iordache și 30.500 lei către Cornel Oprescu.

Sentința a fost însă atacată cu apel de către cei doi și procesul a ajuns la Curtea de Apel Pitești.
La începutul lui 2016, a făcut mare vâlvă cazul celor doi poliţişti din Curtea de Argeş bătuţi în plină stradă de către doi interlopi, în cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache, şi agentul principal Cornel Oprescu au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş.

sursa: jurnaluldearges.ro

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble