Pentru a opri schimbările climatice, doi cercetători din Suedia recomandă o măsură neobișnuită.

Opriți schimbările climatice, protejați mediul – acestea sunt obiectivele pe care tot mai mulți oameni le au. Dar ce puteți face personal pentru a atinge obiectivele climatice? 

Doi cercetători de la Universitatea Lund din Suedia vin cu un răspuns neobișnuit la această întrebare: au analizat producătorii tipici de dioxid de carbon și au comparat potențialul de economisire. Teza sa provocatoare: Să-ți ‘dai’ un copil mai puțin este cel mai bun pe care oamenii îl pot face pentru mediul înconjurător. 

Conform acestui fapt, copiii „împovărează” contul climatului părinților lor cu o medie de 58,6 tone de CO2 pe an. Prin comparație, cantitatea de 2,4 tone de dioxid de carbon produsă de o mașină medie pe an este chiar ridicolă. La urma urmei, mașinile se află pe locul al doilea al „criminalilor”.

Cercetătorii suedezi spun că un copil dăunează climei la fel ca… 24 de automobile!

Ministresa suedeză de externe a spus pe twitter că politica pro-familie a Ungariei este comparabilă cu… nazismul, că are consecințe rele asupra “independenței pe care femeile și-au cîștigat-o”, și că “este insultătoare pentru femei”.

Ministrul de externe maghiar a răspuns ministresei suedeze că “spre deosebire de Ungaria, Suedia cheltuiește mai mult pe migranți decît pentru familii”.

Sursa: infranken.de si thehungaryjournal.com si nordisch.info

Share and LIKE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns