Peste 5.000 de deținuți mor în această închisoare în fiecare an (video)

Unul din cinci deținuți din penitenciarul național din Filipine moare în fiecare an, au dezvăluit oficialii de la spitalul închisorii.

Aproximativ 5.200 de deținuți la închisoarea New Bilibid (NBP) mor anual din cauza supraaglomerării, bolilor și violenței, potrivit șefului medical al spitalului, Ernesto Tamayo, a raportat CNN, filiala CNN Filipine.

Tamayo, vorbind în cadrul unei audieri a Senatului joi, a declarat că supraaglomerația a dus la apariția unor focare, imposibil de tratat sau de gestionat, de tuberculoză pulmonară, a declarat CNN Filipine.

BNP, aflat în orașul Muntinlupa în afara capitalei Manila, a fost îmbrăcat în scandaluri de luni de zile. Audierea Senatului de joi a fost doar cea mai recentă evoluție a unei investigații în curs privind acuzațiile de corupție la Biroul Corecțiilor.

Indignarea publică a început în august, când s- au răspândit zvonuri conform cărora un fost primar care în prezent este inchis viol din 1993 și omucidere va fi eliberat mai devreme pentru un comportament bun.

Apoi, în septembrie, un martor a susținut că oficialii penitenciarelor s-au oferit să reducă pedeapsa soțului ei pentru o taxă de 50.000 de pesos filipinezi (aproximativ 970 de dolari).

sursa: https://edition.cnn.com/2019/10/04/asia/philippines-inmate-deaths-intl-hnk-scli/index.html?cid=web-alerts&nsid=82863510

Comentarii

Leave a Reply