Polițiști, supravegheați de colegii jandarmi. De ce au protestat în Piața Victoriei

Mii de poliţişti, cărora li s-au alăturat sute de angajaţi din sistemul penitenciar, dar şi din cel de medicină legală, au protestat sâmbătă în Bucureşti.

Veniţi din toată ţara, protestatarii au scandat ore bune în faţa Ministerului de Interne, apoi au plecat în marş prin centrul Capitalei, cu destinaţia Guvern, unde au continuat să-și strige, foarte vocal, nemulțumirile. Salariile prea mici, volumul prea mare de muncă şi dotările vechi şi insuficiente i-au făcut pe oamenii legii să iasă în stradă, ajungând astfel în situaţia de a fi supravegheaţi de colegii de la Jandarmerie. Nu au fost raportat incidente, iar conducerea Ministerului de Interne a cerut răbdare, explicând că problemele sunt în curs de rezolvare.

Fiecare sindicat a încercat să aducă cât mai mulţi reprezentanţi, pentru a convinge că nemulţumirile nu mai pot fi acoperite cu promisiuni. La proteste, unul dintre participanți a venit legat cu lanțuri: „M-am legat cu lanţuri la picioare pentru că ne simţim prizonierii incompetenţei”, a declarat el.

„Majoritatea sunt agenţi. Ei muncesc, ei sunt interfaţa Poliţiei Române, dar ei au drepturile cele mai mici, din păcate”, spune Iulian Surugiu, președintele sindicatului SNAP.

Câteva sute de sindicalişti din penitenciare s-au alăturat protestului poliţiştilor, dar şi angajaţi de la Medicină Legală.

„Eu am pierdut, sunt asistent medical, cu pregătire, am pierdut 4 milioane 600 la salariu, nu am primit nici măcar întreg transferul de contribuţii de 25 la sută”, spune Camelia Drăgan, asistent medicină legală.

sursa: digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.