Ponta “am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia”. Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.

Ma bucur sa vad ca prin efortul si masurile adoptate dupa 2012 Romania progreseaza si in ceea ce priveste pozitia sa economica in cadrul Uniunii Europene.

Am convingerea ca putem continua aceasta directie daca indeplinim cateva conditii simple: stabilitatea masurilor din Noul Cod Fiscal si sprijinirea in continuare a luptei antievaziune dusa de ANAF; continuarea cresterii veniturilor populatiei; stimularea cresterii exporturilor catre tarile UE dar si China, Orientul Apropiat si Tarile din Golful Arab; salvarea companiilor si intreprinzatorilor romani (asaltati pe de o parte de controale, investigatii si anchete, pe de alta parte de dorinta unora din actualii guvernanti de a privatiza sau „restructura” rapid doar ca sa raspunda comandamentelor primite de la „sefii” lor din afara tarii)!

Ne comportam noi insa in Uniunea Europeana ca o putere economica medie, cu o populatie si o pozitie geopolitica importante, imposibil de neglijat in actualul context international?!? Raspunsul este categoric NU – ne comportam ca niste slugi si suntem tratati ca atare! Si nu din vina strainilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul „Macovei” – injura si saboteaza Romania ca sa primesti bani, functii si sprijin „din afara”!

Cum putem sa fim respectati si tratati altfel decat niste slugi cand noi insine ne comportam si promovam in acest sens –

1. Nu avem nicio pozitie proprie in niciuna din temele importante care privesc Europa (cum o fac de atatea ori, bine sau gresit dar o fac, tari ca Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croatia, Slovenia si chiar Ungaria)

2. Aplaudam cu fericire ridicola umilintele repetate gen MCV si Schengen (cu notabila exceptie a pozitiei demne si corecte a lui Dacian Ciolos)

3. Numim in functii de ministri functionari de mana a 7-a de la Bruxelles sau Londra, care anunta senini ca ei doar vor sa se intoarca rapid la salariul si linistea locului de unde au venit „in misiune”! Ce crede un sef de banca sau un comisar european cand se intalneste la Bucuresti cu un ministru angajat al lui ( pe care nici nu il cunoaste personal ca era prea jos din punct de vedere ierarhic)? Din nou, aici Ciolos este, din pacate, singura exceptie de om de nivel promovat si in tara – dar si el intr-o functie in care in orice tara europeana ajungi doar candidand in fata electoratului, nu prin intelegeri facute noaptea pe ascuns intre politicieni!

4. Trimitem jurnalisti „sub acoperire” de la site-uri „unitati militare” ca sa intrebe tot felul de straini pensionari neaveniti: „Nu e asa ca in Romania e cel mai rau, nu ati vazut niciodata in tara dvs coruptie si probleme de acest fel?!?” . Avem „oengisti” ( Societatea Civila cea mai militara din lume, si europarlamentari intrati in politica doar pt nobila ideologie a „fripturii) care de 15 ani iau bani si colinda lumea doar ca sa scrie in diverse rapoarte ce rea e tara noastra!

5. Ne grabim sa inchidem repede repede toate capacitatile de productie de energie electrica din Vestul Romaniei doar ca sa cumparam tot curentul electric necesar pentru Transilvania si Banat din Ungaria, Cehia si Slovacia (cu care am fost obligati sa facem piata comuna regionala)

6. Avem inalti reprezentanti ai statului roman care afirma senini in public ca sunt slugi; dar (Slava Domnului) nu la rusi!!!

Atata timp cat nu scapam de aceasta indoctrinare perversa, adusa la indeplinire cu consecventa dupa anul 2000 nu de straini, ci de „slugile” lor romanesti, zeloase si imbuibate, putem fi si prima economie din UE, tot degeaba. Din Malta pana in Germania, toti vor fi mai respectati si mai prosperi decat noi.

 

Comentarii

Leave a Reply