Premierul din Luxemburg, Xavier Bettel, stare „gravă, dar stabilă” în spital cu coronavirus. Bettel a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca la începutul lunii mai.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook OK.ru Gab Telegram Twitter Bitchute Youtube

Premierul se aștepta să rămână în spital încă 2-4 zile.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel se află într-o stare „gravă, dar stabilă” în spital cu coronavirus, a declarat luni guvernul său.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel se află într-o stare „gravă, dar stabilă” în spital cu coronavirus, a declarat luni guvernul său.

Bettel, în vârstă de 48 de ani, a dat rezultate pozitive la virus în urmă cu puțin peste o săptămână, la scurt timp după ce a participat la un summit al liderilor UE la Bruxelles și a fost internat duminică la spital .

„În weekend, simptomele observate nu s-au diminuat, ceea ce a dus la primirea primului spital la spital ca măsură de precauție”, a declarat guvernul luxemburghez într-un comunicat . „În acel moment, a fost diagnosticată o saturație insuficientă de oxigen și primul ministru a fost sub observație medicală de atunci”.

Declarația a continuat: „Starea medicală a primului ministru este evaluată ca fiind gravă, dar stabilă. Din acest motiv, personalul medical care tratează primul ministru a decis că spitalizarea rămâne necesară, pentru o perioadă estimată între două și patru zile, pentru a putea continua observarea. ”

Bettel a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca la începutul lunii mai.

Biroul său a stabilit că niciunul dintre ceilalți lideri la summitul UE nu se numără printre „contactele sale strânse”, întrucât au fost respectate măsuri de precauție precum îmbrăcămintea de mască și distanțarea socială, potrivit unui oficial al Consiliului European.

Guvernul luxemburghez a declarat că ministrul finanțelor, Pierre Gramegna, a fost autorizat să semneze documente în numele Bettel „pentru a garanta cel mai bine continuitatea operațională a actualității”. Dar a mai spus că Bettel va continua să coordoneze activitatea guvernamentală și să își îndeplinească funcțiile de la distanță.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble