Preotul care infiaza copii bolnavi! Are grija de 400 de copii, iar cea mai mica fetita a lui s-a nascut fara maini!

Vorbeste romaneste, insa manastirea lui este in Ucraina. Parintele Mihail (Vladica) Jar, tatal a peste 400 de copii, a construit o manastire la granita cu Romania.

Sunt multi preoti cu har, multi preoti care au grija de copiii sarmani, insa parintele Mihail Jar este aparte. El si cu oamenii pe care i-a strans langa el, are grija de peste 400 de copii, iar multi dintre acestia sunt cu nevoi speciale: micuti pe care parintii nu i-au vrut pentru ca sunt bolnavi sau infirmi. “Toti copiii astia sunt ai mei, 34 sunt infiati, poarta numele de Jar, ceilalti sunt sub tutela mea. Nimeni nu poate spune cati copii poate infia un om, nu exista lege pentru asta”, marturiseste mandru ca orice parinte, preotul intr-un interviu pentru o emisiune tv.

Manastirea Banceni, al carui staret este parintele Mihail Jar, care acum este episcop, este una ortodoxa aflata in Ucraina, la numai sapte kilometri de granita cu Romania si la vreo 20 de kilometri de Cernauti. Acum, acolo este de fapt un complex, pentru ca mai bine de 10 ani, aici au fost construite si case pentru copiii abandonati.

Desi la “manastirea copiilor”, cum i se mai spune lacasului de cult cresc peste 400 de copii, povestea Mariucai este una speciala. Este cel mai mic membru al familiei preotului. Mariuca a venit pe lume fara maini, insa bucuria cu care isi priveste tatal, il cauta din priviri ii da putere preotului sa spuna ca Dumnezeu i-a dat o noua sarcina la batranete. “Mi-a umplut sufletul de bucurie. Pruncuta asta mi-a dat o noua viata, la batranete. Doarme cu mine, pe mana mea. Trebuie sa ma simta ca sa doarma bine”

2 comentarii la „Preotul care infiaza copii bolnavi! Are grija de 400 de copii, iar cea mai mica fetita a lui s-a nascut fara maini!

  1. Hristos a înviat. Va rog frumos lăsați un comentariu cu un număr de telefon al părintelui vreau sa vorbesc cu el sa îmi dea un număr de cont pentru o donație. Mulțumesc frumos

Leave a Reply