Președintele SUA, Jimmy Carter, despre Ceaușescu: Poporul american este onorat să aibă ca oaspete un mare conducător al unei mari țări

Pe 12 aprilie 1978, președintele României, Nicolae Ceaușescu, a fost invitatul președintelui SUA, Jimmy Carter. Era a patra vizită, ultima, a președintelui Ceaușescu în Statele Unite.

În discursul oficial de recepție al liderului român, președintele Jimmy Carter, spunea:

„În această dimineață, poporul american este onorat să-l aibă ca oaspete pe un mare lider al unei mari țări. Președintele Ceaușescu vine din România alături de soția sa, Elena și este o mare plăcere pentru mine să-i întâmpin aici. Este a patra vizită a Președintelui Ceaușescu în Statele Unite ale Americii și precedesorii mei s-au onorat vizitând, la rândul lor, român.

Este corect să spunem că în ultimii 10 ani, relațiile prietenești dintre SUA și România au crescut și s-au îmbunătățit rapid, spre satisfacția și beneficiul poporului nostru.

Schimburile dintre țările noastre au crescut de peste 10 ori în ultimii 10 ani. Și datorită creșterii existente în relațiile dintre noi, ne așteptăm ca volumul să se dubleze în următorii trei ani.

Este un mare avantaj pentru mine, ca Președinte, să am șansa de a mă consulta cu un lider național și internațional precum este vizitatorul meu de azi”, a spus președintele JimmyCarter.

 

Sursa: presidency.ucsb.edu si presidency.ucsb.edu

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble