Președintele Tanzaniei învinuiește „sabotajul imperialist” pentru denaturarea datelor despre virus

Preşedintele Tanzaniei spune că testele pentru coronavirus folosite în ţara sa dau rezultate eronate, după ce au fost testate pozitiv eşantioane de la o capră şi de la un fruct, notează Bloomberg.

Președintele tanzanian, John Magufuli, a pus sub semnul întrebării fiabilitatea datelor guvernamentale cu privire la focarul de coronavirus și a ordonat o anchetă penală în laboratorul medical național, sugerând că este în joc, „sabotajul imperialilor”.

Magufuli a spus că agenții guvernamentali au trimis în secret eşantioane dintr-o capră, o pasăre și un fruct de papaya către laboratorul național de referință și sănătate publică, condus de stat și le-au etichetat ca fiind umane. Rezultatele au rezultat pozitive pentru virus. El a spus că probele de la un ied au fost negative.

„Acest lucru înseamnă că unii oameni care au ieșit pozitiv pentru coronavirus nu au avut niciodată această boală”, a spus el, vorbind din satul său natal Chato, într-o adresă televizată. „Situația nu este așa de rea cum susțin cei care o revendica”.

Magufuli a refuzat să impună restricții de mișcare stricte și a spus bisericilor și moscheilor să rămână deschise, spunând că Dumnezeu îi va proteja pe tanzanieni de virus. Numărul de cazuri a sărit la 480 într-o lună, iar trei membri ai parlamentului au murit în 11 zile, alimentând temerile că focarul este mai mare decât cel raportat. Guvernul nu a dezvăluit cauza deceselor parlamentarilor.

Cel mai mare partid de opoziție, Chadema, a cerut vineri membrilor săi să suspende participarea la ședințele parlamentului, în condițiile în care se tem că virusul ar fi lovit în inima guvernului.

Magufuli a respins îngrijorarea, spunând că sunt folosiți de „imperialiști”.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-03/angered-by-virus-data-tanzanian-president-orders-probe

Comentarii

Leave a Reply